Koronapandemien fører til at det fortsatt er labert besøk på kinoene. I Elverum i første halvår ble det solgt 5.494 kinobilletter mot 8.794 i første halvår i fjor, da det også var korona og nedstengninger.

I Hamar ble det solgt 21.909 kinobilletter i første halvår i år mot 34.899 i samme periode i fjor.

I Elverum endte den amerikanske skrekkfilmen «The Conjuring: The Devil Made Me Do It» på topp, mens i Hamar var det «Den største forbrytelsen», en norsk film om jødenes skjebne under krigen, som ble mest sett.

Westhagen innrømmer at han ble overrasket over at publikum i Elverum falt såpass for «The Conjuring: The Devil Made Me Do It».

– Siden det har vært temmelig usikkert hva som har trukket publikum til kinosalene den siste tiden, må jeg innrømme at vi ble tatt bitte litt på senga av «The Conjuring: The Devil Made Me Do It», som har seilt opp som foreløpig årsbeste. Men fra før vet vi jo at elverumsingene er glade i skrekk. Det er uansett godt at de er tilbake på kino, sier Westhagen, som også er godt fornøyd med oppslutningen om «Fast & Furious 9».

– Vi må bare takke bilmiljøet, som var med og gjorde premieren til en fest med utstilling av nydelige doninger i Borgengata. Om vi sammenligner med fjoråret, ser vi jo at årets juni har vært strålende, mens første halvår 2020 leder ganske klart over årets seks første måneder. Men nå framover slippes det så mye film at vi gjerne skulle hatt et par saler til for å få vist alt vi vil, uttaler han.

Kinotoppen første halvår 2021 endte sånn (med antall besøkende i parentes):

Elverum:

1. The Conjuring: The Devil Made Me Do It (675)

2. Fast & Furious 9 (551)

3. The Marksman (310)

4. Den største forbrytelsen (298)

5. Roald Dahls Heksene (235)

Hamar

1. Den største forbrytelsen (2.563)

2. The Conjuring: The Devil Made Me Do It (1.391)

3. Fast & Furious 9 (1.146)

4. Lassie kommer hjem (1.055)

5. Trolls – Verdensturné (1.002)