– Å gi denne filmen terningkast en og to, det synes jeg og mange med meg at er helt på jordet, sier Bjørn Vidar Linholt i gruppa Løten kinos venner.

Han vil ikke være med på at kinopublikummet i Løten har dårlig smak.

Spenningsfilmen med Michael Fassbender i hovedrollen som Harry Hole, basert på Jo Nesbøs roman, fikk to på terningen i VG, Dagbladet og NRK. Også den norske eventyrfilmen «Askeladden» har fått hard medfart av filmanmelderne, men bidro sterkt til rekordtallene i Løten kino onsdag kveld: 120 betalende på voksenforestillingen og 180 på barneforestillingen.

Dermed befester Løten kino sin posisjon som en av landets best besøkte bygdekinoer.

– Utrolig moro. Disse filmanmelderne bør finne seg nye jobber og bruke terningene til Yatzy, som de er tiltenkt, sier Linholt.

Vurderer å øke tilbudet

Da Løten kino ble gjenåpnet som kinosal i april i år, ble det solgt over 160 billetter til den første forestillingen, «Gråtass redder gården». Ingen bygdekinoer i landet oppnådde høyere besøkstall med filmen.

Kultursjef Bente Hagen i Løten kommune medgir at hun er kjempestolt.

– Ja, jeg er både stolt over det vi har fått til og glad og takknemlig for publikums respons. Herlig å sette ny publikumsrekord, sier hun.

Nå vurderer kommunen å øke tilbudet fra én til to filmkvelder i måneden fra neste år.

– Det var populære filmer denne gang, og vi forventer ikke så mange hver gang. Men vi har hatt gode tall ellers også, påpeker Hagen.

SE TRAILEREN:

Her er traileren til Snømannen.

Har mange venner

Det er den omreisende Bygdekinoen som drifter tilbudet, i samarbeid med kommunen. Kiosk og markedsføring er dugnadsjobb.

Kinovenn og initiativtaker Bjørn Vidar Linholt gleder seg over at løtensokningene har tatt så godt imot tilbudet.

– Jeg håper den trenden fortsetter, sier han.

Bare den siste uka har Løten kino fått 100 nye venner på Facebook. Gruppa har nå over 2.400 medlemmer.

Neste filmkveld er onsdag 22. november. Da vises «Ekspedisjon Knerten» som barnefilm og «Mord på Orientekspressen» for de voksne.