(Hamar Dagblad)

Det melder de to arrangementene i hver sin pressemelding.

– 8. juni skulle et fullsatt stortorg på Hamar igjen på nært hold få oppleve tette dueller med de aller beste skiløperne. Slik blir det ikke i år. Dette er naturligvis en konsekvens av at regjeringen har bestemt at kultur- og idrettsarrangementer forbys fram til 15. juni på grunn av koronaviruset, sier Avle Christen Bjørn i Hamar skiklubb, som står bak Kirkebakken Grand Prix.

Kirkebakken GP i Hamar er et tradisjonssterkt arrangement. Anita Moen og Tor Arne Hetland vant den aller første rulleskikonkurransen i 2002:

– Vi har forsøkt å finne et senere tidspunkt for konkurransen, men på grunn av stor usikkerhet og tett program for løperne på høsten, dersom man kommer i gang igjen, så vi har besluttet at det ikke blir Kirkebakken Grand Prix i Hamar 2020, sier løpsleder Dag Bjørnstad.

H3 Hamar Maraton skulle avvikles søndag 21 juni.

– Avgjørelsen er tatt basert på kommunale og nasjonale retningslinjer for idrettsarrangementer og etter gode samtaler med kommuneoverlegene i Innlandet. Vi finner det ikke riktig å gjennomføre ett løp med så mange deltakere i tider med smittefare. Vi tilbyr alle påmeldte plass på neste års arrangement, sier løpsleder Geir Vestby.