Gå til sidens hovedinnhold

Kjære dere som står bak «Vintertid i Elverum»

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Dere har vist oss gjennom deres kreativitet, mot og innsatsvilje at det går an å skape noe i Elverum. Takk for at dere har vist oss vegen til Rådhusplassen som ny, sosial møteplass.

Dette trenger vi.

At byen vår åpner seg for folk. At vi får flere sosiale møterom som gjør det trivelig å være i Leiret. For alle aldersgrupper. Østlendingens uoffisielle gallup viser at dere har stor støtte og at dette har vært populært hos befolkningen.

Det snakkes nå om at dette må gjøres oftere. Og noen snakker om å gjøre Rådhusplassen bilfri hele året. Bra! Dere har vist at det går an.

Dette blir fulgt opp politisk. Elverum Arbeiderparti har et ferskt årsmøtevedtak som foreslår å gjøre Rådhusplassen bilfri på helårsbasis og be kommuneadministrasjonen vurdere løsninger og konsekvenser for dette.

I samme vedtak foreslår partiet også å gjøre Storgata enveiskjørt fra Rådhusplassen til Lokket og gjøre gata mer tilgjengelig for myke trafikanter, både gående og syklende.

Tiden er inne for å virkeliggjøre noe av innholdet i «Byplan 2030» - dette kan være en liten start - takk for drahjelpen!

Les også

Storgata kan bli stengt også neste vinter: – Vi må tenke mer urbant

Les også

Østlendingen mener: Elverum trenger et levende sentrum

Les også

Stengte sentrumsgater får folk til å lange ut mot Vintertid på sosiale medier. Dette svarer Eckbo

Kommentarer til denne saken