Stegavik vant 71° nord!

PÅ NORDKAPP: Steffen Stegavik sammen med programleder Tom Stiansen etter at seieren i reality-programmet var sikret. Foto: Matti Bernitz.

PÅ NORDKAPP: Steffen Stegavik sammen med programleder Tom Stiansen etter at seieren i reality-programmet var sikret. Foto: Matti Bernitz. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Steffen Stegavik overlistet alle og var sterkest i årets utgave av 71° nord. Håndballprofilen kom seg først til Nordkapp, og sikret seg med det premier for nesten 700.000 kroner.

DEL

Men selv om han selvsagt er meget fornøyd med prestasjonen, savnet Steffen Stegavik det å ha noen å feire seieren sammen med.

– Det er jo veldig rart å vinne noe alene. Jeg ble selvsagt superglad, men etter at jeg hadde heist flagget og ristet champagnen var det liksom sånn "ja, hva nå"... Som lagspiller er jeg jo vant til å ha noen å hoppe rundt med og feire sammen med, konstaterer den meget seiersvante trønderen.

Som håndballspiller har han vunnet alt som er å vinne i norsk håndball. Han har spilt Champions League og landskamper, vært proff i Romania - og er i tillegg gift med én av Norges mestvinnende håndballspillere, Camilla Herrem.

Nå har han gått til topps i nok en konkurranse: men denne gangen var det altså alene, og som deltaker i reality-konseptet 71° nord på TVNorge.

Til Tyskland og VM med Marius

Men selv om han ikke hadde noen å juble med umiddelbart etter seieren, fant han likevel en "lagkamerat" å feire med:

- Jeg ble god kompis med Marius (Holst) i løpet av 71 grader nord-turen, og på torsdag reiser vi sammen til Tyskland for å se to av Norges og Camillas kamper i håndball-VM. Det blir bra, konstaterer Stegavik som har hatt god tid til å restituere etter at han heiste flagget på Nordkapp i slutten av mai.

- Etter at seieren var sikret kjente jeg hvor sliten jeg var. Vi hadde jo vært på tur i fem uker, og med unntak av én natt på hotell, lå vi i telt alle nettene - og det var lange, slitsomme turer nesten daglig. Så akkurat da den første seiersrusen hadde lagt seg, gikk all energien ut av kroppen, og da ville jeg egentlig bare legge meg ned og sove, gliser 34-åringen, som har måttet holde tett om seieren i snart sju måneder.

- Hadde alt å tape

- Det er ganske lenge, så man glemmer nesten at man har vært med. Men det var en helt fantastisk opplevelse, som jeg er glad jeg fikk være med på, konstaterer Stegavik, som altså vant 295.000 kroner samt en bil til en verdi av 400.000 kroner.

- Premien får jeg jo først i kveld, så det har jeg ikke tenkt så mye på. For meg handlet det om å komme først til Nordkapp, men premien er selvsagt en veldig bra bonus, smiler håndballspilleren, som har måttet tåle et rimelig heftig favorittstempel:

- Jeg hadde virkelig alt å tape. Helt siden det ble kjent at jeg skulle være med har alle jeg har pratet med sagt "vi vet at du kommer til å vinne". Det virker ikke som om folk har fått med seg at det ikke bare handler om fysikk, men også om tilfeldigheter, ler Stegavik.

Men det skulle vise seg at en god blanding av kondisjon, styrke, godt taktisk spill og en liten dose flaks holder like godt i 71 grader nord som på håndballbanen!

Og i kveld får Steffen Stegavik endelig feiret sammen med de andre deltakerne, som heller ikke har visst hvem som til slutt stakk av med seieren. Og ettersom Camilla Herrem er opptatt med landskamper for Norge, tok Stegavik med seg sin tidligere lakamerat i Elverum, Michael Thon, som "date" på finalefesten.

Slik var finalen

Artikkeltags