Kari Aukrust er død

KARI ER DØD: Kari Aukrust er død, 97 år gammel. Her er hun fotografert i 2013, sammen med Solan Gundersen. Bildet er tatt i forbindelse med en frimerkelansering på Theatercafeen i Oslo.

KARI ER DØD: Kari Aukrust er død, 97 år gammel. Her er hun fotografert i 2013, sammen med Solan Gundersen. Bildet er tatt i forbindelse med en frimerkelansering på Theatercafeen i Oslo. Foto:

Kona til avdøde Kjell Aukrust, Kari Aukrust, er død, 97 år gammel.

DEL

Det opplyser Alvdal kommune søndag.

«Det er med stort vemod vi i dag har mottatt beskjeden om at Kari Aukrust har gått bort», skriver kommunen på sine nettsider i dag.

Kari Aukrust ble født i 1922 og sovnet fredfylt inn på Midtåsen-hjemmet i Oslo søndag, opplyser familien til NTB.

Hun traff tegneren og forfatteren Kjell Aukrust på Tronsvangen i Alvdal 1939. De giftet seg i 1947 og levde sammen til han døde på julaften i 2002. I yngre år var Kari sekretariatsleder i Televerket, men i mesteparten av sitt voksne liv var hun hjemmeværende.

– Kari var en uvurderlig støtte og hjelper for Kjell i hans liv og i utviklingen av hans kunstneriske skaperverk, sier nevøen Lars Espen Aukrust til NTB.

Han er sønn av «bror min», Kjells berømte bror Odd Aukrust, og styreleder i Aukruststiftelsen, som ekteparet Kari og Kjell opprettet sammen i 1996.

Lars Espen Aukrust beskriver Kari som utrolig kvalitetsbevisst.

– Et godt eksempel var da Kjell skulle beskrive sin bror, «bror min». Kjell ventet på Kari ved inngangsdøren når hun kom hjem fra kontoret. Før hun fikk av seg frakken, leste han opp sider med tekst. Kari hørte på og forlangte nedkorting. Dette gjentok seg hele uken. Til slutt sto det bare igjen en setning:

«Bror min leste bøker frivillig.»

Artikkeltags