Gå til sidens hovedinnhold

Kjølberget vindkraftverk åpnet torsdag: – En merkedag

8. oktober ble Kjølberget vindkraftverk åpnet og markert som gjennomført. Kjølberget vindkraftverk er nå ferdig utbygget og alle turbiner er satt i drift.

– Dette er en merkedag for Austri og våre eiere. Det er en glede for meg å kunne si at prosjektet er godt gjennomført, sier daglig leder Magnus Axelsson i Austri Kjølberget DA.

Han er spesielt fornøyd med at prosjektet ikke har hatt et eneste tilfelle av koronasmitte i den omfattende byggeperioden.

Fredag samlet åpningsmarkeringen på anlegget mer enn 50 gjester, som blant annet representerte eiere, grunneier, kommuner, næringsliv, naboer og ansatte. Axelsson presenterte prosjektet og la vekt på prosjektets HMS-fokus og en gjennomføring med så skånsom lokal påvirkning som mulig.

I tillegg minnet han om Norges unikt gode vindforhold.

– Det gode samarbeidet med Våler kommune, myndighetene og andre lokale interessenter har bidratt til en god prosjektgjennomføring. Totalentreprenør OX2 har gjennomført utbyggingen på en meget god måte, og vindturbinleverandøren Vestas har bidratt godt til å sikre produksjonsoppstart med toppmoderne vindturbiner, sier Axelsson.

Kommentarer til denne saken