Innlandet fylke ble etablert med håndbrekket på, fordi det nest største partiet i ledelsen hadde som mål å reversere hele greia så snart Senterpartiet kom i posisjon til å åpne for det. Men slik ble det altså ikke. Så hva nå? Hvor skal vi starte nå som vi vet at fylkesgrensene består? Hva er Innlandet største problemer og muligheter, og hva kan og skal vi gjøre med dem?

– Dette er viktige spørsmål for Østerdalen og Solør. Vi vet at geografi alltid blir kamp, sier redaktør i Østlendingen, Tom Haakenstad.

Samarbeid

Oppland Arbeiderblad og ansvarlig redaktør Erik Sønstelie har invitert kollegene Tom Haakenstad fra Østlendingen, Katrine Strøm fra Hamar Arbeiderblad, Gaute Freng fra Ringsaker Blad, Tom Martin Hartviksen fra Gudbrandsdølen Dagningen, Hilde Havro Lysengen fra Avisa Valdres og Line Ramsrud fra Avisa Hadeland.

Les også

Politikk takk

– Byene og kommunene rundt Mjøsa samarbeider ikke nok på ekte, sier Skien-ordfører Hedda Foss Five (Ap) om hva som mangler for at Innlandet skal lykkes. Vi hører også av og til fra lesere at perspektivene er ganske forskjellige fra den ene avisa til den andre. Det er interessant å stoppe opp litt og spørre seg hvorfor det er slik, sier OA-redaktør Erik Sønstelie.

Splittende

Sykehussaken står fram som en splittende sak for Innlandet. Etter 20 års krangling, kommer denne avgjørelsen nå endelig i høst. Klarer regionene og kommunene da å bare begrave stridsøksa og gå videre hånd i hånd?

– Jeg vil tro debatten vil vise at redaktørene er enige om at sjukehussaken er særdeles viktig. Her kan det bli høy temperatur og mange gode analyser, sier Haakenstad.

Les også

Er sjukehusslaget over?

Hvordan skal Innlandet ta tak i motsetningsforholdet mellom by og land også i Innlandet, som framsto tydelig under folkeavstemningen?

Dette og flere spørsmål til svarer redaktørene på i det åpne møtet i Sentralen. Samtalen sendes selvsagt også på oa.no.