Det sier varaordfører Rune Sørlie i Åsnes. Og det handler om TV-aksjonen «Barn, ikke brud» i regi av Plan Norge søndag 24. oktober.

Vil gjøre en forskjell

– Det er kampen mot barneekteskap pengene skal gå til. Hvert tredje sekund blir en jente giftet bort et sted i verden. Det vil og skal vi som bor i Åsnes og har det veldig godt, gi et bidrag for å få en slutt på. Det koster rundt 5000 kroner å sørge for skolegang til en jente i landene Bangladesh, Nepal, Malavi, Mali og Niger. Jeg håper og tror at innbyggerne i Åsnes vil være med på dette. For de jentene som får fullført en utdannelse, vil ha mye større mulighet til å klare seg bedre senere i livet, sier varaordføreren i Åsnes.

Han understreker at innsamlingen vil gjøre en forskjell for mange jenter i de nevnte landene, og han håper at Åsnes-innbyggerne skal fortsette trenden med stadig økende giverglede når mannskapene komme på døra med bøssene innsamlingsdagen.

Stiller opp

Sørlie frykter ikke at det skal bli problem med å skaffe frivillige til sjåførjobbene og som bøssebærere.

– Ungdomsrådet har uttalt at man støtter aksjonen og ønsker å delta aktivt i innsamlingen. Vi oppfordrer alle til å melde seg på i blimed.no enten som bøssebærer eller sjåfører. Det er viktig at vi støtter dette arbeidet som Plan Norge er en del av. Jeg har god tro på at det skal bli et skikkelig bra bidrag fra Åsnes, sier Rune Sørlie.

Det er ennå ikke 100 prosent avgjort om det blir fysisk innsamling, eller om det vil foregå digitalt. Det vil uansett være muligheter til å bidra.

– Jeg håper og tror at Åsnes skal fortsette å vise at vi vil fortsette å bidra godt til aksjonen, sier varaordfører Sørlie.