De ønsker å legge til rette for en morsom dag med et yrende marked, hvor man kan handle det meste som kan glede grønne hjerter. I tillegg kan man også finne godt lokalt håndverk.

Noe nytt har også blitt klekket ut i løpet av våren, og nå står invitasjonen klar til to workshops i samarbeid med Bygdekvinnelaget og Stor-Elvdal folkebibliotek.

Frivillighetens år

2022 er frivillighetens år, noe det også har vært fokus på hos flere lokale lag i Stor-Elvdal.

For å markere dette har Hagelaget gått sammen med flere, og i et ledd av samarbeidet med biblioteket, har det blitt opprettet et såkalt frøbibliotek.

Frivillige har delt frø, brettet konvolutter til oppbevaring og biblioteket har lagt det inn i biblioteksystemet sitt slik at alle som vil kan komme og låne frø til sine dyrkeprosjekter.

– Det er mange som har fått med seg prosjektet og stadig er det noen som kommer innom og lurer på hvordan frøbiblioteket fungerer, sier biblioteksjef Anne Kari Tinnesand via en pressemelding.

– Dette blir kjempegøy!

Da vårmarkedet kom opp som et aktuelt arrangement å samarbeide om, trengte ikke biblioteket lang tid på å finne ut hva de kunne bidra med. Med hjelp av kyndige hoder i hagelaget, blir det blant annet såing av gulrot for både små og store utenfor biblioteket. Der skal seks frivillige fra Hagelaget rullere på å veilede de som måtte ønske det, og lære bort hvordan man kan skaffe gulrøtter på bordet kun ved hjelp av litt jord og noen få frø.

Såingen blir gjort i melkekartonger som deltakerne lett kan ta med seg hjem, og som senere kan settes ut i jord.

I tillegg til dette skal bibliotekarene være parat på lørdag. De skal holde fire økter med workshop i bygging av insekthotell, hvor 30 heldige kan melde seg på og bygge sitt eget.

Begge verkstedene er gratis.

– Dette blir kjempegøy! sier Tinnesand, som allerede nå står med den første sammensnekrede prøven av insekthotellet mellom hendene. Frivillige har samlet inn kvister, kongler og alt av det man kan tenke seg at hører hjemme i et godt insekthotell.

Fortløpende veiledning

Når det gjelder påmelding til workshopene, er det veldig enkelt.

– Du bare kommer bort til området utenfor biblioteket. Der skal vi ha alt rigget og klart under hele vårmarkedet, og vi regner med at vi kan veilede de fleste fortløpende. Til workshopen med bygging av insekthotell må man skrive seg opp på liste, og den vil være tilgjengelig ute bak biblioteket hvor det vil være fire forskjellige klokkeslett man kan sette seg opp på, sier Heidi Kolstad.

Da er det bare å glede seg til førstkommende lørdag.

Her blir det nemlig noe for alle og enhver!