Statskog jobber nasjonalt med tilrettelegging for bærekraftig bruk av norsk natur, blant annet gjennom åpne buer og rimelige utleiehytter. Landbruks- og matminister Olaug Bollestad, som utøver statens eierskap av Statskog, håper folk vil benytte tilbudene og komme seg ut på tur i påska.

– Vi har flott natur i Norge med gode muligheter for verdifulle naturopplevelser. Legg gjerne ut på tur, men sørg også for å komme trygt og smittefritt hjem, oppfordrer landbruksministeren.

Rast eller overnatting

En del av hyttene kan leies, mens andre er åpne buer hvor du ikke betaler noe for en rast eller overnatting. Svært mange av utleiehyttene er bortbestilt, og Statskog har forberedt innrykket med flere tonn ved.

Håkon Brenna og Espen Lysaker i Statskog Fjelltjenesten er blant dem som har klargjort for innrykket på Innlandet.

Fjellørret og ryper

Bor du i nærheten av Rendalen, kan Villsjøhytta være noe å sette på lista over opplevelser. Om vinteren må du beregne en to timers skitur frem. Om sommeren går du inn fra nord på en og en halv time.

Hytta er krevende å komme fram til, men når du først er kommet fram er du uforstyrret midt i det fineste turterrenget Rendalen kan by på.

– Og så er det fjellørret av beste kvalitet i to vann bare et sluk-kast unna hytta og kaklende ryper på trammen. Du er faktisk bare nødt til å trives her, sier Ivar Rustad, hytteansvarlig for Statskog i Rendalen

Flere hytter og buer

Statskog har 110 ansatte fordelt på hele 18 kontor, med utmarkskonsulenter over hele landet. Også Statskog Fjelltjenesten, som tidligere var forbeholdt Nordland og Troms, er utvidet sørover med to medarbeidere i Elverum og Kongsberg.

Før påska var nettopp de to innom flere åpne buer og koier i Rendalen. Både den populære åpne bua Sandbu, som ligger under Sølen, og Raudvolbua fikk vedforsyning, mens snø og is hindret forsyningene til Brannvakthytta.

I Trysil ble det kjørt ved inn til Smoldalsbua og Granbekkoia.