Gå til sidens hovedinnhold

– Klart vi må ha elsparkesykler

Stortingskandidat Jon Lurås (MDG) fra Løten er ikke i tvil om at elsparkesyklene er kommet for å bli så sant et velfungerende regelverk kommer på plass.

Det stormer rundt elsparkesyklene for tiden, og det kommer stadig nye krav om strengere regler. Stortingsrepresentant Tor André Johnsen (Frp) frykter at det ender med et nytt forbud, men han ønsker ikke flere regler.

Lurås er enig med Johnsen i at vi må ha elsparkesykler, men han mener bruken på reguleres på en vettug måte.

– Elsparkesyklene er en fantastisk innretning, som dekker et transportbehov hos folk på en miljøvennlig måte. Vi må ikke finne på å forby elsparkesyklene. Men det er viktig å innføre regler, som faktisk fungerer. Da tenker jeg på promille og fart. Da bilene i sin tid kom, var det også krøll og kaos før man fant fram til hvordan det skulle være, sier Lurås, som gir Frp honnør for initiativet til å tillate elsparkesykler, men ris for motviljen mot å innføre regler.

– Uvettig bruk av elsparkesykler er livsfarlig, og konfliktnivået rundt elsparkesyklene er ekstremt høyt. Derfor er det avgjørende med et regelverk som fungerer, fastslår Lurås.

Kommentarer til denne saken