Nå skal disse posene byttes ut med plastposer

NYE POSER: Nå skal disse papirposene skiftes ut med miljøvennlige plastposer.

NYE POSER: Nå skal disse papirposene skiftes ut med miljøvennlige plastposer. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Men de nye plastposene er miljøvennlige, forsikrer SØIR.

DEL

Papirposene til matavfallet er ikke alltid like brukervennlig. Har du kastet fuktig mat, er det fort det kan bli gris med posen. Nå blir det slutt på det.

For nå kommer nemlig Sør-Østerdal interkommunale renovasjonsselskapet til å gå over til miljøvennlige plastposer i stedet.

– Dette er gjenvinnbare plastposer, der 80 prosent består av gjenvinnelig materiale, forteller Bjørn Erik Jønsberg, daglig leder i SØIR.

Så fort de er tomme for papirposer, begynner det å dele ut de nye plastposene. Skal vi tro Jønsberg, er dette noe som blir kjærkomment.

– Vi har allerede kjøpt inn plastposene, men har igjen en del i papir, så vi vil bruke på dem først. Vi har fått mange innspill fra folk som ønsker nye poser.

Vil redusere lukt

Årsaken til de nå skifter posetype er fordi det skal bli enklere for folk å sortere søppelet.

– De kan ryke hvis det er vått med mye grønsaker og frukt. Da kan terskelen for å sortere ut matavfallet bli høyere. Da er det enklere med en plastpose, sier legger han til.

– De nye posene lar seg knyte igjen, så det vil redusere lukta om sommeren. Så vil de heller ikke så lett fryse fast i dunken. Det er flere fordeler som veger opp for at vi bruker litt plast.

Brune poser

Kostnadsmessig vil det faktisk bli litt billigere med de nye posene, som får fargen brun slik at de enkelt skal kunne skilles fra andre poser.

– Det er både kost-nytte og miljømessig fordel å gjøre det sånn. Tidligere har vi ikke kunnet sortere ut plastposene, men nå er det et nytt anlegg som gjør at vi kan sortere ut plastposene i en tidlig fase.

Artikkeltags