– Vi lover et storstilt program og håper at så mange som mulig møter opp. Det folkelige engasjementet betyr veldig mye både politisk og administrativt. Ikke minst betyr det mye for ledelsen i Arkivverket, sier Børresen.

Stor dag

Myhre Moen følger opp med at endelig er den store dagen her.

– Nå har vi jobbet i mange år for å få på plass helsearkivet. Da må folk selvfølgelig kjenne sin besøkelsestid og komme, legger hun til.

Det offisielle programmet starter med at helseminister Bent Høie (H) og kulturminister Trine Skei Grande (V) ankommer i spissen for en rekke prominente gjester klokka 13.25. Deretter blir det et lukket arrangement med omvisning og presentasjon av kunsten, før gjestene får servert deilig mat og drikke fra Søberg Gård i Alvdal. I tillegg til taler ved Børresen, helseministeren, fylkesmann Knut Storberget og stortingsrepresentant Karin Andersen (SV), blir det gaveoverrekkelser og musikalske innslag ved Opera di Setra. Arne Eggen er konferansier.

Avlevering i trillebår

Det åpne arrangementet utendørs starter klokka 15.40. Da er det klart for den første avleveringen med pasientjournaler fra Tynset sjukehus i trillebår. Bendik Qvam vil spille en fanfare, før konferansier Arne Eggen overlater ordet til en rekke talere.

På talelista står byggherren Statsbygg, kulturminister Trine Skei Grande og riksarkivar Inga Bolstad, før snora blir klippet av helseministeren.

Ordfører Merete Myhre Moen skal selvfølgelig også holde tale, før Ask Carol med Caroline Strømshoved fra Tynset slipper til med tre sanger. Det hel avrundes med omvisning for publikum i Norsk helsearkiv. Etterpå går det buss til Tynset Hotel med servering av sommerbuffé fra Ekte Tynset og arkivfest med Bendik Qvam.