Rismoen slutter i Elverum kommune og begynner i den nye jobben 1. oktober.

– Jeg kom til et punkt der jeg måtte ta stilling til hva jeg skulle gjøre med resten av mitt yrkesaktive liv, sier Rismoen som er 52 år. Hun har hatt stillingen som utviklingsleder i 11 år.

– Jeg hadde permisjon et år i 2018 for å prøve noe annet. Da jeg kom tilbake, hadde jeg det ikke noe annerledes. Jeg har jobbet i Elverum kommune siden jeg kom til Elverum for 29 år siden, bare med små avbrudd.

– Så kom pandemien da jeg var leder for vaksinesenteret og teststasjonen. Arbeidsbelastningen ble stor. Det blir som et gammelt ekteskap, jeg endrer meg og organisasjonen endrer seg. Vi har vokst fra hverandre, sier Rismoen.

Ut over det har hun ikke lyst til å si noe om forholdene i sektoren.

– Det jeg eventuelt skal si, vil jeg si i en sluttsamtale med sektorsjefen. Men det har ikke vært noen lett avgjørelse. Jeg har hatt veldig mange gode medarbeidere i disse åra som det er tungt å ta avskjed med, sier Rismoen.

Nytt og spennende

Som utviklingsleder har hun sittet i sektorsjefens stab og hatt en finger med i alt som har skjedd.

– Det jeg ser er at alt går i sirkler. Det er som med gamle klær i skapet, venter du lenge nok, blir de moderne igjen, sier Rismoen og ler.

– Men siden alt rundt oss forandrer seg, må jo vi også endre oss.

Rismoen gleder seg til å ta fatt i den nye jobben der oppgaven hennes blir å bistå de lokale revmatikerforeningene i gamle Hedmark fylke.

– Jeg har et kontor på Ottestad, kan jobbe en del hjemmefra, og kommer til å reise mye rundt. Det blir spennende å begynne med noe helt nytt, sier Hege Rismoen.

Flere har sluttet

Dermed har nok en leder i Familie og helse sagt opp jobben sin. I mars trakk Bo Brendstrup seg som sjef for den interkommunale legevakta.

Sektoren har også vært i konflikt med legene ved Sentrum legesenter da to av dem meldte overgang til Våler.

Sektorsjef Lars Kiplesund er fortsatt delvis sjukmeldt og i hans fravær er sektorsjef for Pleie- rehabilitering og helse (PRO), Aino Kristiansen også sektorsjef for Familie og helse.

Kristiansen er for tiden på ferie, men skriver i ei tekstmelding at ledelsen i kommunen etter ferien vil vurdere hva de gjør videre etter at Hege Rismoen har sagt opp jobben som utviklingsleder.