Hamar-ordfører om kongeparet: – Kunne mye om Hamar

Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Kongeparet viste stor interesse for Hamar og byens historie under sitt besøk søndag.

DEL

Folket møtte opp i hopetall da kong Harald og dronning Sonja gjestet Hamar søndag. Og kongeparet ble bydd på en spennende reise tilbake i tid.

Kongeparet fikk under sitt Hamar-opphold besøke middelalderfestivalen, og i Hamardomen ble de blant annet møtt med gregoriansk sang,

– Dette var hyggelig. Kongeparet var godt forberedt og visste mye på forhånd. De var tydelig interessert i Hamar og historien, sa Hamar-ordfører Einar Busterud, som fikk gå sammen med kongeparet under det korte og intensive besøket.

– Hva sa de?

– De kommenterte det de så med stor iver. De ble litt lenger i domkirkeruinene enn det som var planlagt fordi de ville studere modellen av kirken som sto der, sa Busterud.

– Det var flott å oppleve hvor interesserte de er av historien. Jeg var veldig imponert over alt som de kunne, skyter avdelingsdirektør hos Anno Museum Domkirkeodden, Magne Rugsveenm, inn.

Etter seansen i domen ble de skysset de med hest og vogn langs strandpromenaden, hvor folket hadde møtt opp i hopetall for å hylle kongeparet.

Under reisen ble de møtt av en pilegrim på vandring, to barnekor og på stupetårnet sto det flammeblåsere.

På ved Skibladnerbrygga var det trangt med mennesker som ville se kongen og dronningen før de reiste videre med Skibladner til Tingnes.

Presis klokka 13 forlot de Hamar.

Artikkeltags