Fikk ros og oppmuntring av dronning Sonja

MØTE: Dronning Sonja er opptatt av kvinner i politikken. Her hilser hun på Løten-ordfører Bente Elin Lilleøkseth og Anna Lavinia Hafslund.

MØTE: Dronning Sonja er opptatt av kvinner i politikken. Her hilser hun på Løten-ordfører Bente Elin Lilleøkseth og Anna Lavinia Hafslund. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Dronning Sonja snakket med 17-årige Anna Lavinia Hafslund om kvinner i politikken, mens kronprinsesse Mette-Marit delte sørlandsminner med Anne Berit Ommundsen.

DEL

Selv med 600 gjester ble det et nært og varmt møte da kongefamilien inviterte til hagefest på Maihaugen.

– Det var veldig hyggelig, sier Anne Berit Ommundsen, som sammen med 11 andre inviterte gjester fra Løten tok på seg finstasen og dro til Lillehammer for å hilse på de kongelige.

Særlig Mette-Marit tok seg tid til å prate med Anne Berit, da de to oppdaget at de hadde mye felles.

– Vi pratet om Sørlandet. Jeg og mannen min bodde 25 år i Søgne før vi flyttet til Løten, og de har hytte i nærheten. Mette-Marit er en veldig søt jente, synes jeg. Haakon blandet seg litt i samtalen, også, sier Anne Berit Ommundsen.

Forundret og glad

Hun er fortsatt forundret over at akkurat hun fikk invitasjon i posten.

– Jeg skjønner det fremdeles ikke, men det må ha noe med mitt engasjement i Klokkergarden å gjøre, sier 77-åringen.

Kong Harald rakk hun også å hilse på, men dronningen gikk hun glipp av.

– De har jo bare ei hånd å hilse med, og det var fryktelig mange mennesker der, sier Anne Berit Ommundsen.

Skoleelev Anna Lavinia Hafslund og ordfører Bente Elin Lilleøkseth fikk derimot en god prat med Sonja.

– Hun tok seg tid og var opptatt av kvinner i politikken, forteller Lilleøkseth.

Da dronningen fikk høre at Anna Lavinia er engasjert i Barn og unges kommunestyre, fikk 17-åringen en klar oppfordring om å stå på videre.

Ble motivert

Det er et råd som Anna Lavinia Hafslund vil følge.

– Jeg synes det var veldig fint og motiverende å høre, sier ungjenta.

Å få invitasjon fra kongeparet var et lite sjokk, men festen ble en stor opplevelse, og Anna Lavinia lover å fortsette å engasjere seg.

– Dronningen var veldig varm og imøtekommende, sier Bente Elin Lilleøkseth, som selv fikk dronning-ros for sin flettefrisyre. Den skal for øvrig en annen løtensokning ha æren for; Evine Westli Andersen flettet ordførerens hår til den kongelige festen, og også håret til sin søster Emilie, som var blant gjestene.

Om lag 250 elever fra videregående skole i Hedmark og Oppland har vært involvert i forberedelser og gjennomføring av hagefesten. Det var ungdom som serverte mat og holdt taler, begge deler på en imponerende måte, fastslår Løten-ordføreren.

Artikkeltags