«Pippa»: – Hadde ikke forventet så lange bakker!

STRÅLTE: "Pippa" Middleton strålte etter vel gjennomført Birkebeinerrenn 2016.

STRÅLTE: "Pippa" Middleton strålte etter vel gjennomført Birkebeinerrenn 2016. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Den norske kronprinsen vant duellen mot den danske kronprinsen på Birkebeinerrennet. Og Philippa Middleton ble overrasket over alle bakkene i Birken-løypa.

DEL

Selv om de to kronprinsene startet sammen på Rena, var den norske kronprinsen overlegen over fjellet, og kom i mål på tiden 04.10.10.

Det holdt ikke til å ta merket, men det holdt i massevis for å slå danske kronprins Frederik som gikk i mål på tiden 05.05.05. 

– Vi mistet hverandre fort. Hvordan går det med han, spør kronprisen pressen, før han får opplyst at han ligger et stykke bak.

Bak tiden sin fra i fjor

– Han gjør det ja. Uansett er det utrolig imponerende. Han har aldri bodd i et land hvor man går langrenn til daglig, men at han likevel er med her er super imponerende. Han er jo mye sprekere enn meg, og slår meg i alt. Han sykler, svømmer og løper, så han er helt rå, påpeker kronprins Haakon.

– Hopper han i fallskjerm også?

– Han ja. Det tror jeg, svarer han.

Men å slå sin tid fra i fjor på tre timer, 36 minutter og 12 sekunder ble vanskelig for 42-åringen fra Rena til Lillehammer, som kom i mål rundt 40 minutter senere denne gangen.

– Det var litt tyngre i år. Det gikk litt sakte. Men det var gøy å være med, sier kronprinsen, som ikke skylder på det varme været for at han gikk rundt 40 minutter saktere i år enn i fjor.

Skryter av rennet

– Det var litt føre, men veldig mye formen min. Jeg har ikke fått trent like mye som i fjor, og det er lurt å trene masse før man skal gå dette rennet. Det vil jeg anbefale, sier kronprinsen og ler.

Se video: Kronprins Frederik: Aksepterer nederlaget for Håkon Magnus

Den danske kronprinsen kom i mål nesten en time etter kronprins Haakon, men var ikke skuffet av den grunn.

– Det akseptererer jeg 100 prosent. Jeg regnet med at han skulle vinne duellen mellom oss to, sier den danske kronprinsen, som hadde en fin tur over fjellet fra Rena til Lillehammer.

– Det var en fantastisk reise. Det var en fantastisk opplevelse og det var et fint landskap, avslutter han.

"Pippa" ble overrasket

Det var ikke bare kronprinser som fikk prøve seg i Birken-løypa i år, det gjorde også «Her Royal Hotness» «Pippa» Middleton. Søsteren til Kate, hertuginnen av Cambridge og svigerinnen til PrinsWilliam, gikk over fjellet på tiden 5.58.16. 

– Det var kjempemoro, men det var tøft. Og det var mange bakker, jeg ikke hadde ikke forventet det. Men det var morsomt, sier Philippa Middleton til Østlendingen etter målgang på Lillehammer.

Hva hun mente om den store kongelige deltakelsen under årets Birkebeinerrenn fikk vi imidlertid aldri svar på.

DETTE SA KRONPRINS HÅKON:

Artikkeltags