Film-effekt: Storbandet spiller opp

DRIVER ENTUSIASMEN VIDERE: Filmen «Kongens Nei» har ikke en gang hatt norgespremiere, så begynner arrangementene å poppe opp. Anne–Beate Stenstøen  og Elverum Storband spiller slagere fra krigen. Leder i Østlendingen, Tom Martin Hartviksen og kultursjef Line M. Rustad er medarrangører.

DRIVER ENTUSIASMEN VIDERE: Filmen «Kongens Nei» har ikke en gang hatt norgespremiere, så begynner arrangementene å poppe opp. Anne–Beate Stenstøen og Elverum Storband spiller slagere fra krigen. Leder i Østlendingen, Tom Martin Hartviksen og kultursjef Line M. Rustad er medarrangører. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Torsdag blir det egen filmvisning av «Kongens Nei» for statistene i kinoen. Rett etter spiller Elverum Storband opp til dans etter krigsslagerne i Festsalen.

DEL

På denne konserten, som vil være gjennomført i 1940-tallsstil, vil statistene i filmen få halv pris. Men den er sjølsagt åpen for alle.

– Bandet vil kle oss i 1940-tallsstil, vi vil pynte salen tidsriktig, og ikke minst vil repertoaret inneholde krigsslagere som «Lilli Marlen» og «White cliffs of Dover», forteller Anne–Beate Stenstøen i Elverum Storband.

Men det blir ikke bare musikk fra krigen. 1930-tallet og 1950-tallet med blant annet Frank Sinatra vil de også spille.

– Elverum storband spiller vanligvis det meste. Men klassisk storbandmusikk er nettopp fra denne perioden. Vi har lyst til å rette oppmerksomheten mot denne tida musikalsk, i forbindelse med filmen, sier Stenstrøen.

Holder entusiasmen oppe

Med seg har de solistene Anne Karin Odden fra Rena og Terje Roaldstveit fra Elverum.

De vil rigge veteranbiler utenfor, og de håper folk pynter seg i stilriktige klær. De serverer kaffe og kaker, og håper folk vil ta seg en dans denne torsdagskvelden.

Hvorfor gjør dere dette?

– Vi håper et slikt arrangement kan være med på å holde filmen varm og være et populært innslag dagen før norgespremieren, sier Stenstøen.

Kultursjef Line M. Rustad er begeistret. Så begeistret at Elverum Storband får gratis leie av Festsalen.

– Det var nettopp et slikt initiativ til å holde entusiasmen varm vi var ute etter når vi lagde «Kongens Nei–konkurranse». Elverum Storband tar det helt ut med veteranbiler utenfor til 40-tallsmusikk inne. De byr på seg sjøl og viser nettopp det samholdet, stoltheten og styrken vi ønsker skal bli ivaretatt etter at filmen er tatt av lerretet. Elverum Storband tar ansvar, og det er helt konge, smiler Rustad bredt.

Konkurransen som ble utlyst, skulle løfte engasjementet i det frivillige Elverum. Premien innebærer markedsføringsstøtte.

Kongekamp

Et annet innspill fra det frivillige Elverum, er Elverum fotballs mulige kongekamp mellom Elverum og Nybergsund 8. oktober. Leder Per Steinar Krogsæter er allerede i gang med å planlegge kongetribune og kongeskåringer. Både lagene og stedene har en ladet historie som kan få sine utløp her.

– Statister som vil se «Kongens Nei» på egen visning torsdag 22. september, kan melde seg på statistenes Facebook-side, påpeker Line M. Rustad.

Artikkeltags