200 ville vite mer om Elverums krigshistorie

INTERESSERTE: Rundt 200 elverumsinger viser at de er interessert i krigshistorien i Leiret. Stine Skrutvold Skjæret forteller om appen Kulturpunkt der det står mye historie om Leirets forskjellige bygninger. 
8Foto: Randi Undseth

INTERESSERTE: Rundt 200 elverumsinger viser at de er interessert i krigshistorien i Leiret. Stine Skrutvold Skjæret forteller om appen Kulturpunkt der det står mye historie om Leirets forskjellige bygninger. 8Foto: Randi Undseth

Artikkelen er over 3 år gammel

Arrangørene trodde ikke sine egne øyne da 200 interesserte elverumsinger møtte opp på rådhusplassen for å ta del i Kongens Nei, krigshistorisk vandring søndag.

DEL

– Vi hadde aldri drømt om at det skulle komme så mange, sier kommunikasjonssjef Stine Skrutvold Skjæret som sporenstreks ringte til Glomdalsmuseet for å få fart på vaffelstekinga, og som måtte dele publikum inn i fire puljer før hun sendte dem ut på de forskjellige postene. Assisterende rådmann Aasmund Hagen fortalte mer om Amundsegårdens historie.

Plansjef Britt Søgaard plasserte seg utenfor telegrafbygget i St. Olavs gate, og fortalte om gjenreisningsarkitekturen som preger hele gata.

Direktør ved Glomdalsmuseet, Jan Hoff Jørgensen, fortalte om bombinga av Slakteriet, Anne-Birthe Aakrann Eek fortalte om Gaarder gårds plass i krigshistorien.

Deretter bar det til Glomdaslmusset for kaffe, vafler, Østlendingens film om bombinga av Leiret og gjenreisninga etter krigen, og omvisning i Kongens Nei-utstillingen.

Artikkeltags