Poppe kan få kulturpris i Trysil

NOMINERT: Erik Poppe under førpremieren på Kongens Nei i Trysil. Poppe er lansert som kandidat til å motta Trysil kommunes kulturpris 2016.

NOMINERT: Erik Poppe under førpremieren på Kongens Nei i Trysil. Poppe er lansert som kandidat til å motta Trysil kommunes kulturpris 2016. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Erik Poppe er foreslått til å motta Trysil kommunes kulturpris 2016.

DEL

Utvalget for kultur og oppvekst bestemmer seg for hvem som skal motta kulturprisen førstkommende tirsdag.

Det er kommet inn totalt 13 forslag på 11 forskjellig kandidater. Vanligvis har forslagene dreid seg om lokale kulturpersonligheter i Trysil, men denne gangen er også en landskjent regissør med på lista over de nominerte: Regissør bak filmen «Kongens nei», Erik Poppe.

«Filmen og Erik Poppe er med og løfter fram og konserverer en svært viktig del av Trysils historie. Denne filmen dokumenterer den viktige historien om da tyskerne kom og skulle ta konge og regjering som befant seg i Nybergsund, der også det berømte dokumentet med kongens og regjeringens nei ble underskrevet. Filmen er nå også valgt ut som kandidat fra Norge til den store og prisbelønte «Oscar utnevnelsen»», heter det i begrunnelsen som er sendt inn av Per Jon Stengrundet.

Dette er kandidatene til å motta kulturprisen i Trysil 2016:

Grambolia Vel, Knut Eggen, Landsjøåsen Vel, Erik Poppe, Vidar Storbæk, Einar Hyllvang, Thorbjørn Bakken, Arne Eskil Bråten, Østby Historielag/Frank Bjørseth og Sven Pettersen.

I 2015 gikk prisen til Lørdalen musikkforening.

Artikkeltags