Gå til sidens hovedinnhold

André Bergdølmo blir ny Kongsvinger-trener

Artikkelen er over 8 år gammel

Kongsvinger har ansatt den tidligere LSK, RBK, Ajax og Dortmund-spilleren, André Bergdølmo, som ny trener. Det får Østlendingen opplyst av godt informerte kilder.

Etter det Østlendingen erfarer så blir Bergdølmo presentert på en pressekonferanse fredag 3. januar. 

Etter at Kongsvinger på sine egne hjemmesider på mandag skrev at en ny trener var ansatt, men ikke hvem denne er, så kan Østlendingen nå avsløre at dette er Bergdølmo. 

Grunnen til at partene ikke går ut med dette før, er at Bergdølmo er under kontakt med Drøbak/Frogn fram til 2. januar. 

Østlendingen har vært i kontakt med daglig leder i KIL, Espen Nystuen. Han vil ikke kommentere saken og henviser til fredagens pressekonferanse. 

Stor klubb og landslagskarriere

Bergdølmo har en lang spillerkarreiere og kan se tilbake på en karriere i klubber som Lillestrøm, Rosenborg, Ajax, Borrusia Dortmund, FC København og Strømsgodset.

Han har spilt 63 A-landskamper for Norge.

Andre Bergdølmo startet karrieren i Skjetten, og gikk derfra til Lillestrøm i 1991.

Han spilte seks sesonger på Åråsen, før han våren 1997 gikk til Rosenborg. Han debuterte på landslaget senere samme år.

Bergdølmo vant fire seriemesterskap som Rosenborg-spiller, og var i den norske troppen under EM-sluttspillet i 2000, hvor han spilte samtlige av Norges kamper, ifølge Wikipedia.

Etter EM gikk han til den nederlandske toppklubben Ajax. I Ajax ble han omskolert til midtstopper og ble nederlandsk ligamester og cupmester i 2002 som visekaptein for klubben. Samme år fikk han Kniksenprisen, som Norges beste fotballspiller dette året.

Sommeren 2003 gikk Bergdølmo til den tyske klubben Borussia Dortmund, hvor han spilte to sesonger, før han signerte for FC København sommeren 2005.

I 2007 gikk han til Strømsgodset hvor han endte sin profesjonelle karriere som fotballspiller i 2008.

Vært assistent

Etter at spillerkarrieren tok slutt har Bergdølmo vært både junior- og assistenttrener i Lillestrøm og han var Martin Andresens assistent i Vålerenga, men måtte gi seg her da Kjetil Rekdal tok over roret. 

I februar 2013 signerte han kontrakt som ny hovedtrener for 2. divisjonsklubben Drøbak/Frogn. Kontrakten han signerte var på to år og det er denne Bergdølmo nå trer ut av.

Bergdølmo ledet Drøbak/Frogn til 7. plass i 2. divisjon avdeling 1 sist sesong. 

André Bergdølmo har ikke besvart Østlendingens henvendelser, tirsdag.

Kommentarer til denne saken