Gå til sidens hovedinnhold

Konsekvensene i samfunnet med de kraftige koronatiltakene

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det påpekes at flere av kommunene har lav smitte og enda skal de sette samfunnet enda lenger tilbake. Har de i det hele tatt bedriftene og økonomien til dem i beregningene? Hva med de ansatte som ikke har en jobb å gå til. Hvor lenge lever en liten bedrift uten økonomi før den går konkurs?

Samfunnet har levd med konsekvenser og vingling i over 1 år med destruktiv oppvekst for veldig mange av oss inkludert de minste i samfunnet. Det er en gruppe som ikke får sagt fra eller har noen måte å vise at dette får konsekvenser. Jeg har tro på at dette vil gå utover den psykiske helsen og helsehjelp som veldig mange har krav på . Hva med skolegangen som blir sviktet og setter oss langt tilbake selv om den digitale verden har vært det. Enkelte elever og trinn har greid seg noenlunde, og kanskje noen har det gått bra for.
Jeg tror det er stor svikt i hjelpefunksjoner for barn og ungdommer har vært merkbart, men ikke synlig ennå.

Hva skjer med de barna som virkelig trenger hjelp og støtte under "pandemien". Store deler av samfunnet stopper opp og begrenser barnas mulighet til en normal hverdag og rett hjelp.

Sykehusstruktur i Innlandet

I all hovedsak så virker det som om det er kun lagt begrensninger fordi sykehus kapasiteten kan bli sprengt og det er fryktet at sykehusene ikke klarer å håndtere vanlige innleggelser.

Hvis dette er måten strukturen er bygget på, så bør det bli en pause i prosessen rundt nytt sykehus i Innlandet og begynne å tenke på det å bygge opp de som er der i dag, for å opprettholde beredskapen og kanskje greie oss bedre ved slike utbrudd som er pr. dags dato.

I det hele og store så støtter jeg det slik det er i dag , og vi er ikke nødt til å tenke stort og flott. På denne måten er det alternativer ved eventuelle utbrudd eller katastrofer ved senere anledninger.

Roy Magne Kanestrøm
1. kandidat Partiet De Kristne Innlandet

Kommentarer til denne saken