(Hamar Dagblad)

Still vekkeklokka. Her er tidene du trenger å vite i forkant av Soloppgangkonserten.

Klokka 04 lørdag morgen deles kanelsnurrer og kaffe ut til de første morgenfuglene som får slippe inn på Koigen.

En time etter starter Bugge Wesseltoft sin stemningsfulle konsert ute på stupetårnet. Med seg har han Hamar-DJ-en Pål Nyhus (DJ Strangefruit) og et par musikere som byr på sløv jazz med elektroniske og digitale elementer.

20 minutter etter står sola opp over Mjøsa.

1.000 i fjor

– Bugge Wesseltoft er en formidabel musiker. Dugg i graset og sola som kommer opp over himmelen. Dette kommer til å bli unikt og helt magisk, spår styremedlem og arrangementskoordinator i Festspillene i Elverum, Tor Rullestad.

I fjor kom det rundt 1.000 mennesker på Ole Edvard Antonsen. Arrangørene vet ikke helt hva de kan forvente seg av oppmøte i år. Alt kan skje.

– Kommer det 500 er vi kjempefornøyd, kommer det 1.000 så er det fantastisk. I fjor kom folk i kajakker, båter, sykler, biler og gående. Noen kom fra nachspiel. Det var en ro som var helt merkelig å oppleve, sier Rullestad.

Tre innganger

Koigen-området stenges for allmennheten natt til lørdag slik at arrangørene kan forberede konserten. Det blir tre innganger til konsertområdet for billettkontroll.

– Ta gjerne med stoler. Denne gangen er det lov, sier Randi Kongsli fra Hamar kommune.

Hun oppfordrer sterkt folk til å gå inn på Festspillene i Elverums nettsider og kjøpe billetter på forhånd, selv om det også selges billetter ved inngangen.

– Greit å vite sånn cirka hvor mange liter kaffe og kanelsnurrer vi skal skaffe, sier Tone Bertini fra Hamar kommune.

Det er Norsk Tipping som deler ut kanelsnurrene og kaffen:

– Stas å få lov å støtte et sånt unikt arrangement. Det er en helt spesiell begivenhet og en opplevelse som vi ønsker å sette en liten spiss på, sier Bernt Plassgård fra Norsk Tipping.

Klokka 07.00 lørdag morgen åpnes området for allmennheten igjen.