(Hamar Dagblad)

Les også: Får skjenke til klokka 03.

Det er lagt opp et stramt løp for Elton John, som lander på Hamar flyplass med helikopter noen timer før konserten og reiser igjen med fly fra Gardermoen natt til lørdag.

Han har med seg til Hamar et crew på 45 mann, og har levert en raider som nesten har gitt bookingansvarlig Espen Røhne bakoversveis:

– Det er «by far» den største og mest detaljerte raideren jeg har sett. Jeg har ikke lov til å si noe, men jeg kan røpe at Blomsterpikene får en solid ordre, sier Røhne og smiler.

Tidlig start

Men her er hva du som publikummer trenger å tenke på rundt Elton-konserten:

– Det er et oppjustert sikkerhetsopplegg mot for hva hamarsinger kanskje er vant med, så det nytter ikke å tro at man kan tusle rolig ned til Stortorget en halvtime før konserten begynner. Da får man i beste fall med seg den siste halvtimen innenfor sperringene. Møt opp i god tid. Vi anbefaler at man kommer rundt klokka 17.30, så får man kose seg inne på konsertområdet, sier kultursjef Morten Midtlien.

Inngangen til konserten er i Kirkebakken.

Når man kommer inn blir man møtt av musikk fra DJ Roger E, som varmer opp publikum før konserten.

Konsertstarten er en time tidligere enn man først gikk ut med. Elton John går på scenen klokka 20, og man regner med at konserten er over ved 22-tiden.

Man får ikke ta med seg paraply inn. Heller ikke klappstoler er lov. Og ryggsekk må være igjen hjemme, for det får publikummerne ikke lov til å ta med inn på arenaen.

Det er forbudt å parkere sykler i gjerdene som omkranser arenaen. De vil bli klippet opp og fjernet.

Inne på Stortorget er det flere toaletter enn tidligere. Og flere muligheter for å skaffe seg mat og drikke.

– Vi har rigget opp en 32 meter lang bar foran kinoen, bedre bemannet enn i fjor for å servere 10.000 mennesker.

Et par drikkesalgsatelitter er plassert i nærheten av Hoels Kafé.

Cateringfirmaet «Smak av Innlandet» skal servere mat sammen med Hai, som har en servering ved Valuta. Terra Mia vil også servere mat i nærheten av trappen til Folkets Hus. Også Potetbakeren vil være tilstede.

MC Donalds og Dinar vil i likhet med alle andre restaurantene rundt arenaen og ellers i byen holde åpent under konserten.

Det er plassert 50 toaletter på Casa Blanka-hjørnet av Stortorget.

Scenen er 34 meter lang. På høyre side står en storksjerm som vil formidle stemninger fra konserten til publikummerne.

– Parker bilen hjemme, og bruk sykkelen. Eller benytt dere av Hedmark Trafikks strålende busstjeneste, som leverer skyssing til og fra konserten for en tier. Gå inn på nettsiden deres for finne ut når og hvor bussen går, råder Midtlien.

Politiets tiltak

Innlandet politidistrikt har i lang tid samarbeidet med Hamar kommune om sikkerheten rundt konserten med Elton John,

– Politiets ansvar er å sørge for sikkerhet og trygghet for innbyggerne før, under og etter konserten på Hamar. Vi velger å iverksette noen flere sikkerhetstiltak knyttet til dette arrangementet, både synlige og usynlige. Fra vår side er dette forebyggende tiltak for å unngå uønskede hendelser sier Pål Erik Teigen, leder av plan- og beredskapsseksjonen i Innlandet politidistrikt.

– De synlige sikkerhetstiltakene vil fra politiet side være at vi har flere uniformerte politipatruljer i området, at vi kan visitere eller sjekke om personer har med seg gjenstander som kan bli brukt til å skade andre og at vi i politiet vil være synlig bevæpnet.