(Hamar Dagblad)

– En deilig reise tilbake i tid, med Toto og Return, sier Espen Røhne hos bookingselskapet Venus om storbookingen til Tjuvholmen neste sommer.

Venter 4.000

På en pressekonferanse fredag morgen ble artistene for neste års store musikkdag presentert.

– Kjempestas å få både Toto og Return. Toto er et band som de aller, aller fleste kjenner til, og som har solgt 35 millioner album. VI har tenkt at det blir rundt 4.000 publikummere – et stort steg opp arrangementsmessig. Her blir det fullt, sier Espen Bjørkheim hos Tjuvholmen Arena.

– Vi har fått Toto eksklusivt i Norge denne sommeren, selv om de reiser mye og har store turneer, sier Røhne.

Interessen rundt bandet er stor. Det kan illustreres ved at Totos fanklubb i Norge har bedt om å få 1.000 billettere som de ville selge til sine medlemmer, men arrangørene i Hamar tilbød de 500.

– Det er fantastisk at vi får denne muligheten. At vi får de eksklusivt betyr at vi kan få veldig mange tilreisende denne sommeren, sier Tore Åsvestad hos Tjuvholmen Arena.

Tjuvholmen Arena arrangerer hvert år en stor musikkhappening. Det er fjerde gang man arrangerer en musikkdag nede på Tjuvholmen-området på sensommeren.

Det første året kom Dance With A Stranger. Det trakk nærmere 3.000 publikummere.

Året etter kom Kim Larsen og i år var det Hellbillies og Hanne Boel som fikk møte Hamar-publikummet. De trakk rundt 2.000.

Startet i 1977

Knut Erik Østgård fra Return er overrasket over bookingen og stolt over å få spille sammen med Toto:

– Vi har spilt en gang før, i Molde i 2007. Det blir morsomt igjen, og det er bestandig inspirerende å spille med utenlandske storheter.

– Hva slags forhold har du til dem?

– Når vi vokste opp var Toto et slik «flinkisband». Det var litt for flinkt og litt for strukturert til at vi kunne like det, og nesten som å like Abba i heavymiljøet; men jeg tjuvlyttet dem. Og jeg har etterhvert fått et nært forhold til alle liveinnspillingene deres.

Musiker Henning Ramseth er en av mange som gleder seg til konserten:

– Helt strålende! Veldig stas. Jeg hørte mye på bandet før, men ikke så mye av det nyere materialet. Låtene fra 80- og 90-tallet er veldig, veldig bra, sier Ramseth.

Amerikanske Toto startet sin karriere i 1977 i Los Angeles og besto av medlemmene David Paich, Steve Lukather, Bobby Kimball, David Hungate og brødrene Steve og Jeff Porcaro.

Bandet hadde sin største kommersielle suksess på 1980-tallet med «Hold the Line», «Georgy Porgy», «I'll Supply the Love», «Rosanna», «Africa», «I'll Be over You», «Pamela» og «Stop Loving You», som alle var svært suksessfulle singler. Bandet har solgt mer enn 35 millioner album.

Toto og deres medlemmer har samarbeidet og spilt sammen med bl.a. Michael Jackson, Steely Dan, Santana, Stevie Wonder, Elton John, Miles Davies, Eric Clapton, Quincy Jones og Paul McCartney for å nevne noen.

Konserten avvikles 5. august. Billettene legges ut for salg lørdag 5. november.

15. november lanserer kommunene Hamar og Stange, Festspillene i Elverum, Hamar Olympiske Anlegg og bookingbyrået Venues den andre store artisten/bandet som kommer til Hamar neste sommer.