(Hamar Dagblad)

Ticketmaster åpnet salget til neste sommers Elton John-konsert presis klokka 09.00 fredag morgen. Etter fire minutter og 47 sekunder var samtlige billetter utsolgt.

Ikke ord

Kultursjef Morten Midtlien, som befant seg på møter i Oslo, sjekket PC-en og trodde ikke sine egne øyne.

– Dette var helt vanvittig. Jeg har faktisk ikke ord nå. Vi har definitivt truffet på planken når det gjelder valg av artist, sier Midtlien kort tid etter at billettsalgrekorden var satt.

Sting-konserten ble utsolgt på to og en halv time, med 2.000 færre billetter.

– Angrer på at dere ikke tok i bruk Vikingskipet?

– Hehehe. Nei, hele poenget med disse konsertene er å ta i bruk byen og løfte sentrum. Kapasiteten er nok større andre steder, men dette handler også om å vise fram byen vår.

– Vi har vært både flinke og heldige i forberedelsene mellom slipp og salg. Og vi har skaffet en artist som har svart til folks forventninger etter den flotte Sting-opplevelsen i sommer.

Arrangørene, Hamar og Stange kommune, Hamar Olympiske Anlegg og bookingselskapet Venues, kan puste lettet ut. De er allerede sikret økonomisk overskudd.

– Nå kan vi konsentrere oss om å lage et fantastisk arrangement, slik at opplevelsen blir 100 prosent for alle som kommer. Innsatsen framover blir på innhold for vi vet at økonomien er på plass.

Han vil ikke spekulere i hvor stort overskuddet kan bli.

– Men, vi går i pluss. Det er det ingen tvil om.

– Og til 2018?

– Vi må være foroverrettet og faktisk allerede i vinter begynne å tenke framover mot 2018-konserten.

Overnattingsproblemer?

Med annonsering i hovedstadsavisene og 10.000 publikummere, er det mange utenbys folk som kommer til Hamar 30. juni neste år.

Neste utfordring blir dermed å sørge for overnatting for dem som ønsker det.

– Har vi hotellkapasitet til å lage slike arrangementer i Hamar?

– Det er begrenset med overnattingsplasser i selve byen vår, men jeg er helt sikker på at folk som søker litt i mulighetene i Stange og nordover vil finne en løsning i regionen vår. Også vil det alltid være noen som finner private overnattingsløsninger.

– Til slutt til de som ikke har fått billetter og er skuffet, så vet jeg at det er hoteller og restauranter som har sikret seg en del billetter som skal tilbys i pakkeløsninger.