(Hamar Dagblad)

Det var under en pressekonferanse på Basarene tirsdag morgen at man slapp nyheten om at det blir sir Elton John som kommer som sommerartist til Hamar neste år.

– Størst i verden

– Vi har en gladnyhet å komme med, sa kultursjef Morten Midtlien og avslørte at det blir sir Elton John som kommer til Hamar 30. juni neste år.

– Det er en artist som appellerer bredt og det er en artist som lager et forrykende show. I enda større grad enn i år kan vi forvente oss en utrolig gøy kveld. Han har med seg fantastiske musikere og han har rykte på seg for å spille lange konserter om han opplever en god kjemi med publikum, sier Midtlien.

Hamar-ordfører Einar Busterud er stolt over å få Elton John til byen:

– Ifølge Billboard er han den største mannlige artisten i verden, så da går det ikke an å få tak i å komme noe høyere.

– Er du fan av han selv?

– Jeg liker Elton John. Han er en god låtskriver og det er en stor spennvidde i det han lager, men personlig er jeg ikke blodfan.

– Hva er motivasjonen for kommunen for å arrangere en slik stor konsert hvert år?

– Det er å gi en opplevelse for innbyggerne som de ellers ville ha måttet reise langt av gårde for å få. Og for å markere Hamar, selvsagt. Vi skal sørge for at det blir minst en slik happening i året, sier Busterud.

Det har blitt jobbet med å få artisten til Hamar i flere måneder. Bekreftelsen på at det blir Hamar-konsert kom for cirka en uke siden:

– Vi prøver å hente så store artister som mulig i forhold til størrelsen på torget. Elton John er en slik artist. Han har verdens mestselgende single, «Candle in the wind», og har 50 nummer-1-hits i verden. Så det er en stor artist vi får på besøk, sier Espen Røhne hos bookingselskapet Venues.

Reaksjonene ute på gata i Hamar etter annonseringen var fyllt med glede.

For kompisgjengen Stian Nordby, Stian Thorsen og Thomas Høybakken var artistvalget perfekt.

– Moro! Stas å få en slik superstjerne til byen, sier Nordby.

– Dette var jo flott for Hamar. Hen er god, og vi er såpass gamle så vi har hørt han mange ganger. Mest sannsynlig drar jeg på konserten, sier Høybakken.

– Jeg synes det er vel så bra artist som i år (red. anm. Sting). Jeg var ikke på Sting-konserten, men sir Elton John skal jeg nok se, sier Thorsen.

Utsolgt

I år var det første gang at Hamar og Stange kommune samt Hamar Olympiske Anlegg og det lokale bookingselskapet Venues forsøkte seg på å invitere et stort artistnavn til byen. Valget falt på Sting, som trakk 8.000 publikummere på Stortorget lørdag 6. august.

For arrangørene ble konserten en stor suksess. Etter at man åpnet billettsalget ble det på 25 minutter solgt over 7.000 billetter til konserten.

– Erfaringene fra Stortorget i fjor tilsier at vi har en høyere kapasitet, så neste år legger vi ut 10.000 billetter, sier Midlien.

Elton John solgte 17.000 billetter i Ålesund og 20.000 i Trondheim, så arrangørene føler seg sikre på å fylle Stortorget også neste år. Han spiller i Kristiansand dagen før Hamar-konserten.

– Blir det utsolgt?

– Hvis dette er den konserten man har lyst til å oppleve neste år, så ville jeg ha fortet meg til PC-en. Men om det går like raskt som i år, det er vanskelig å si, sier Midtlien.

Billettsalget starter allerede førstkommende fredag.

I løpet av sin karriere har sir Elton John hatt over femti nummer én hits, blitt innviet i Rock And Roll Hall Of Fame, blitt adlet og rangert som den største mannlige artisten i verden av Billboard Magazine.