Nyheten om at ZZ Top kommer til Tjuvholmen ble sluppet på en pressekonferanse tirsdag morgen. De kommer som et eget arrangement på sommeren, utenfor Tjuven-musikkdagen.

Tre-fire artister kommer i tillegg til bluesrockerne fra Huston. Og i forbindelse med arrangementet blir det bilutstillinger, AmCar-treff og grillfest i Hamar, varsler arrangørene.

– Vi henvender oss til et rockepublikum. En morsom og kjøpesterk målgruppe å jobbe med, sier Espen Solheim Røhne fra bookingbyrået Venues.

Ny profilering

Røhne er ikke redd for at storkonserten vil trekke publikum vekk fra Stortorget-konserten og deres eget arrangement, Tjuven, som trolig vil holdes i august.

– Tjuvholmen som er en av de fineste og best fungerende konsertarenaer som jeg har opplevd. Beliggenheten er jo helt fantastisk. Alle andre konsertarenaer i Norge av denne typen brukes mer enn en gang i løpet av året. Så vi må tørre å tenke litt større vi også. Ikke bare tenke at det er plass til et større arrangement på Tjuvholmen.

ZZ Top vil kun holde en konsert i Norge denne sommeren, og den skjer i Hamar.

– Det er 50-årsjubileumsturnéen deres. Det er helt original besetning. Ikke bare har vi fått en eksklusiv dato, men de spiller i Norge ekstremt sjelden. De siste ti årene har de spilt her fire ganger, og to av de konsertene var i 2010. Sist gang i 2014.. Og disse konsertene ble utsolgt veldig raskt, forteller Røhne.

– Mange av de store festivalene, som Øya-festivalen, har forsøkt å få de, men så havnet ZZ Top hos oss i Hamar.

– Det vil ikke kannibalisere billettsalget til de andre storkonsertene?

– Nei, både Tjuven og Stortorget-konsertene skjer på en helt annen tid, og det er et annet publikum som trekkes til disse konsertene. ZZ Top-konserten er ikke et lokalt arrangement. Vi henvender oss til hele Norge når billettene slippes. Under Toto-konserten i 2017 hadde vi 3.000 tilreisende.

Billettsalget til konserten starter torsdag via Live Nation. Det ordinære salget starter fredag.

Store artister på Tjuvholmen har en historie som strekker tilbake til 2014. Men i fjor gikk byrået Venues inn i arrangementet sammen med Tjuvholmen Arena.

Under historiens første Tjuven-arrangement, kom Silya, Sondre Justad, Lissie, Adam Douglas og BigBang til Hamar.

Og med det så var en-dagsfestivalen Tjuven igang.

– Vi ville etablere en nysatsing, som ikke bare ivaretok musikkdagen som man kjenner fra tidligere. Vi ville også introdusere nye artister og lage et friskere arrangement myntet på en enda bredere målgruppe, sa Røhne til Hamar Dagblad i fjor.

Tjuvholmen-artistene

Tidligere har man hatt artister som Toto på Tjuvholmen. Bandet trakk 4.000 mennesker i 2017.

Hellbillies og Hanne Boel fikk med seg 3.000 publikummere i 2016.

Også Kim Larsen og Kjukken gjestet Tjuvholmen. Den avdøde artisten trakk 3.000 mennesker i 2015.

Og det hele startet i 2014, med Dance With A Stranger. Bandet trakk nærmere 3.000 publikummere.