(Hamar Dagblad)

På denne tiden i fjor sang Kammerkoret Viva "Juleoratoriet" i kirker med strykere, og for to år siden sto koret i Hamardomen foran en fullsatt sal og sang "Valkyrien" i forbindelse med 450 år siden domen brant ned.

Nå går de en helt annen retning:

– Dette er et prosjekt vi har grunnet på i flere år. Vi er et kor som liker å ta litt «krappe svinger», og har sunget mye variert før. Men nå har vi dedikert en kveld til jazz og pop. Det blir veldig gøy, lave skuldre og god stemning, lover dirigent og musikalsk leder Live Weider Ellefsen.

I konserten «Jazzågitt», som arrangeres i Multisal Pauline Hall i Hamar kulturhus fredag 15. november, blir det presentert alt fra klassiske jazzperler som «All the things your are» og «A Nightingale Sang in Berkley Square» til Lisa Ekdahls «Benen i kors» og Coldplays «Viva la Vida».

I løpet av kvelden skal koret igjennom hele 16 låter.

Koret er kjent for høy standard etter å ha vunnet internasjonale korkonkurranser. Blant annet vant de i popsjangeren Krakow i 2015 og sang til gull i jazz i Barcelona i 2018.

Og i konserten skal alle kormedlemmene utfordre komfortsonen, for samtlige sangere får hver sin mikrofon.

– Det er et eller annet som skjer når man plugger alle. Kormedlemmene får fram helt andre nyanser i stemmene sine, sier Ellefsen.

– Veldig gøy. En må bruke stemmen på en helt annen måte. Men det tar litt tid til å venne seg til å bruke mikrofonen, sier sanger Gina Aaseth.

Vegard Urset er enig:

– Du blir utfordret på helt andre teknikker i og med at alle har hver sin mikrofon og man har et jazz- og poprepertoar som skal gjennom en lydmikser.

– Folk i koret ble livredde og i starten hørtes det nesten ut som et zombie-kor. Men man måtte pushe de og vi fikk det til å låte fett. Trikset er at man jåler seg litt til når man får mikrofonen. Man må selv ha troen på at det låter kult, skyter Ellefsen inn.

– Tro at du har noe å komme med! Lat som om du er Lady Gaga!