– Korona viser at det er uansvarlig ikke å produsere medisiner og smittevernutstyr i Norge

BEREDSKAP: Statsminister Erna Solberg på besøk på Curida der Leif Rune Skymoen presiserte hvor viktig det er å kunne produsere medisin i Norge.

BEREDSKAP: Statsminister Erna Solberg på besøk på Curida der Leif Rune Skymoen presiserte hvor viktig det er å kunne produsere medisin i Norge. Foto:

– Koronautbruddet viser hvor sårbare vi er når vi ikke kan produsere livsviktig medisin sjøl. Nå mangler vi også smittevernutstyr, sier Karin Andersen (SV).

DEL

Foreløpig har hun ikke fått de andre partiene med seg på å sørge for produksjon av medisin i Norge, men hun gir seg ikke.

– SV har foreslått at vi må kunne produsere mer medisiner selv i Norge, på Curida i Elverum. Det må også gjelde smittevernutstyr. Staten må bidra for å få det i gang eller etablere produksjon selv. Det er nødvendig beredskap, men det blir også arbeidsplasser av det, sier Andersen.

– I flere år har vi manglet viktige medisiner. Nå som korona-viruset setter samfunnet på prøve, viser det seg at vi kan gå tomme for smittevernutstyr. Vi mangler rett og slett beredskap på noe så viktig og kritisk for folk.

Hun peker på risikoen ved at folk som er syke fra før og ikke får nødvendige medisiner, blir mer utsatt ved slike pandemier som Korona. Blir det mangel på smittevernutstyr kan flere helsepersonell bli smittet, og det blir enda vanskeligere å gi god hjelp til dem som er eller blir syke.

– Jeg mener det er helt uansvarlig når ikke de andre partiene er med på dette. Alle ser hvor sårbare vi er, de som har manglet medisiner har visst det lenge, sier Karin Andersen.

Artikkeltags