Koronautbrudd forsinker sykehusavgjørelse

BLIR FORSINKET: Administrerende direktør Cathrine M. Lofthus og styreleder Svein I. Gjedrem i Helse Sør-Øst er kanskje ikke klar med lokalisering av hovedsykehus og akuttsykehus i Innlandet før til høsten.

BLIR FORSINKET: Administrerende direktør Cathrine M. Lofthus og styreleder Svein I. Gjedrem i Helse Sør-Øst er kanskje ikke klar med lokalisering av hovedsykehus og akuttsykehus i Innlandet før til høsten. Foto:

Kommunestyrerepresentant Bente I. Aaland (Ap) sa det allerede i kommunestyret i Elverum onsdag kveld, og i styremøtet i Sykehuset Innlandet fredag kom bekreftelsen: Valg av tomt for hovedsykehuset ved Mjøsbrua og lokalisering av akuttsykehuset og sykehuset for planlagte operasjoner blir trolig forsinket på grunn av koronautbruddet.

DEL

En forsinkelse betyr enda flere måneder med sykehuskamp.

Det er i inneværende fase at lokalisering av sykehusene skal bestemmes. En prosjektgruppe under ledelse av Rune Aarbø Reinaas, konstituert avdelingsdirektør for bygg og eiendom i Helse Sør-Øst, er i ferd med å utarbeide en rapport om lokaliseringen av sykehus i den framtidige sykehusstrukturen i Innlandet.

Rapporten, som også skal godkjennes av en styringsgruppe under ledelse av administrerende direktør Cathrine M. Lofthus i Helse Sør-Øst, skal etter planen være ferdig innen 1. juni i år. Senere i juni skulle saken etter planen behandles av styret i Helse Sør-Øst.

På grunn av koronasituasjonen er det usikkert om det lar seg gjøre å holde dette tidsskjemaet.

– Foreløpig er arbeidet i rute. Prosjektgruppen jobber etter mandatet som er gitt, men det vil kunne oppstå forsinkelser, siden prosjektgruppen er avhengig av ulike støttefunksjoner fra andre, som er involvert i koronahåndteringen, opplyste Alice Beathe Andersgaard, administrerende direktør i Sykehuset Innlandet, i fredagens styremøte.

Andersgaard vil ikke si noe om hvor lang forsinkelsen kan bli, men det er lett å se for seg at en avgjørelse nå kan drøye til høsten.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken