Gå til sidens hovedinnhold

Kremmerdag – og snart er poteten på bordet igjen

Etter et år preget av korona setter Bjørn Vidar Sletten nå fart igjen på virksomheten. Til helga blir det kremmerdag med utstillere og selgere. Og snart er poteten på menyen og på bordet igjen.

Også Strandsjø i Hof har merket virusets klamme hånd over serveringsbransjen og muligheten til å arrangere sammenkomster av forskjellig sak.

– Vi prøver å komme i gang igjen nå. Foreløpig blir det ikke åpent daglig, men med helgeåpent og matservering, er det ikke usannsynlig av at vi setter poteten på menyen igjen. Dette var jo en potetkafé der poteten var meget sentral i mange forskjellige retter. Det ligger et potensial i den, sier Bjørn Vidar Sletten ved Strandsjø i Hof.

Kremmerdagen

Det har vært tradisjon med Hofferdag i flere år. Nå har koronapandemien gjort det umulig å holde disse de siste par årene.

– Nå satser vi på et arrangement her på Strandsjø som en slags erstatning for Hofferdagen, i alle fall foreløpig. Det kommer 25 utstillere og selgere fra flere steder på Østlandet. Arrangementet kommer til å ha sine koronarestriksjoner, blant annet med meget god avstand mellom de forskjellige stands. Det blir et utemarked, forteller Bjørn Vidar Sletten.

Det er første gang dette antikk-, brukt-, samler- og husflidsmarkedet arrangeres på Strandsjø, et par steinkast fra der det tidligere er blitt holdt. Hvordan det blir i årene framover, har ikke Sletten tatt noen avgjørelse på ennå.

I tillegg til rundt 25 stands blir det tohjulsveterantreff med gamle motorsykler og mopeder. Bære Kåre skal sørge for underholdningen fra scenen, og kafeteriaen er åpen for servering av spekemat, rømmegrøt, kaffe og vafler.

Det pleier å være folksomt på markedene i Hof, og det kan det bli også denne gangen.

– Vi tar høyde for det ved blant annet å ha skikkelig god avstand mellom de forskjellige stands, og det vil være stasjoner med håndsprit på flere steder. Vi tar restriksjonene på alvor, sier Sletten.

Mer på gang

I tillegg til markedet førstkommende helg, blir det mer utover sommer og høst på idylliske Strandsjø i Hof.

Flere grupper kommer for å ha sine sommeravslutninger på stedet.

Ved sankthans blir det konsert med Andreas Holø, Anders Westhagen og Espen Wagenius som trubadurer. Og til høsten kommer visesangeren Erik Lukashaugen.

– Vi må i gang igjen, og klarer vi å gjennomføre det som nå er planlagt, skal jeg være fornøyd. Så får vi bare krysse fingrene for at verden normaliserer seg såpass at det blir mulig å fortsette som tilnærmet normalt framover, sier Bjørn Vidar Sletten.

Kommentarer til denne saken