Gå til sidens hovedinnhold

Tre lokale i nasjonal kunst-auksjon for Syria

Artikkelen er over 6 år gammel

Det formidles mye håp i den nasjonale kunstdugnaden for Syria der tre elverumsinger er med.

Den store auksjonen med 160 bilder fra 146 norske kunstnere skal holdes i Skien 18. oktober.

– Så da er det bare å ta seg en tur til Skien og gjøre en heldags kunstopplevelse av det, oppfordrer Kerstin Birkheim.

Kulturhappening

Hun forteller at det legges opp til en stor kulturhappening i forbindelse med kunstauksjonen, med underholdning av kjente og lokale musikere, det blir salg av mat og drikke og mye moro.

– Alt fra lokalet og maten til artistinnslagene blir gitt bort gratis, slik at det skal bli mest mulig penger til Flyktninghjelpen som hjelper syriske flyktninger i Syrias naboland Tyrkia, Jordan, Libanon, Irak og Egypt.

Sprengt kapasitet

Initiativtaker til Kunst for Syria, Vibeke Lillefjære, forteller på aksjonens facebookside:

«Nabolandene har tatt imot over 4 millioner syriske flyktninger siden borgerkrigen i Syria startet i 2012, og nå er kapasiteten sprengt. De fleste nabolandene er fattige land som slet før flyktningene kom, og det trengs betydelig økt støtte til for å sikre åpne grenser og tilby hjelp til flyktningene som allerede har kommet. Flyktninghjelpen driver hjelpearbeid i både Syria, Jordan, Libanon og Irak. Ifølge FNs Høykommisær for flyktninger, så er denne organisasjonen en av de mest dynamiske og respekterte humanitære organisasjoner verden har. Den ble stiftet i 1946 under navnet Europahhjelpen».

«For mange» bidrag

Kunst for Syria har satt grense for hvor mange bidrag som kan få plass å kunstauksjonen i Skien, slik at det blir mulig for arrangøren å dra den store dugnaden uten å drukne i administrative oppgaver.

Allerede har det vært nødvendig å avvise 25 kunstnere til storauksjonen, men det arbeides med løsninger for at deres bidrag kan selges via en egen auksjon på Facebook og andre sosiale medier.

– Det er ære å få gjøre en forskjell for flyktninger på denne måten, sier Kerstin Birkheim som har gitt de to maleriene «The Blue Elf» og «Creative Scene» til Kunst for Syria.

Kunstnerkollegene Gøril Teien Gry Dørnberg Olsen har gitt bildene «Kjærlighetsbånd» og «FRED». Titlene sier hva som må til for at syrere skal få slippe å forlate landet sitt for å berge håpet om ei lysere framtid.

Kommentarer til denne saken