Like før klokken 18.30, onsdag ettermiddag, meldte politiet at en mann i 20-åra ble pågrepet etter å ha framsatt drapstrusler overfor en kvinne i 20-åra.

Mannen ble pågrepet på en privatadresse i byen.

– Vi ble i utgangspunktet tilkalt i forbindelse med en ordensforstyrrelse på en privatadresse. Det ble etter hvert klart at det var framsatt drapstrusler overfor kvinnen, sier operasjonsleder Sidsel Svarstad ved Innlandet politidistrikt.

Kun verbale trusler

Begge de to involverte beskrives som personer med lokal tilhørighet.

Den pågrepne er i tillegg en kjenning av politiet. På grunn av datatrøbbel har Svarstad begrenset mulighet til å søke i strafferegisteret onsdag kveld. Hun kan derfor ikke si noe mer om i hvilken sammenheng politiet kjenner til den pågrepne mannen fra før.

Det er med andre ord uklart om mannen framsetter drapstrusler for første gang – eller om han har vært i kontakt med politiet på grunn av liknende aktivitet tidligere.

Svarstad understreker imidlertid at det ikke har vært våpen inne i bildet.

– Truslene ble kun framsatt verbalt, sier hun.

– Vitner hørte truslene

I tillegg til de to involverte ble drapstruslene overhørt av vitner.

– Det er så langt litt uklart hva som har skjedd. Når to personer er involvert i en situasjon er det gjerne to versjoner av det som har skjedd. Nå må politiet få gjennomført avhør av både mannen og kvinnen – samt vitnene til det som har skjedd, sier Svarstad.

Den pågrepne mannen ble satt i arresten i påvente av etterforskningen i saken.

– Vi har opprettet sak og vil etterforske truslene nærmere, blant annet for å finne ut under hvilke omstendigheter de ble framsatt, sier Svarstad.

Politiet har så langt ikke tatt stilling til om den pågrepne mannen skal framstilles for varetektsfengsling eller ikke.

– Det må vi ta stilling til på et senere tidspunkt, sier hun.

LES OGSÅ: Politiloggen onsdag 13. desember