20-åring for retten – tilsto overgrep mot en rekke mindreårige jenter

(Illustrasjonsfoto: Jo Espen Brenden)

(Illustrasjonsfoto: Jo Espen Brenden)

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

En 20 år gammel mann fra Hedmark erkjente omtrent halvparten av overgrepene han er tiltalt for da saken mot ham startet tirsdag.

DEL

Den unge mannen nektet straffskyld for de alvorligste forholdene i den 13 sider lange tiltalen – voldtekt og seksuell omgang med barn under 14 år, ifølge Hamar Arbeiderblad.

Han benekter ikke å ha hatt kontakt med jentene i tiltalen, men er uenig med politiet og påtalemyndigheten i hva denne kontakten rent faktisk omfattet.

Han erkjente derimot skyld for nettovergrep mot omtrent halvparten av de fornærmede, og vedgikk omfattende og sterkt seksualisert kontakt med mindreårige jenter på nettet.

Saken startet i Hedmarken tingrett tirsdag, og omfatter hele 39 fornærmede.

De fleste av forholdene dreier seg om nettovergrep. 20-åringen skal ifølge tiltalen ha truet, lurt og lokket jentene til å sende seksualiserte bilder og videoer av seg selv.

Politiet har funnet 25.968 bilder og 1.468 timer med filmer av seksuelle overgrep mot barn, samt 138 mapper med jentenavn på datautstyret hans.

Opprullingen av saken startet høsten 2015, da en mor anmeldte den da 18 år gamle mannen for å ha truet datteren hennes til å sende ham nakenbilder av seg selv.

– På bakgrunn av det vi da visste, forsto ikke politiet omfanget av saken, sa politiadvokat Liv Hilde Nytrøen i retten.

LES OGSÅ: 20-åring tiltalt for overgrep mot nesten 50 jenter

Artikkeltags