Ranet skal ha skjedd i området rundt Sandgata ved kraftledningen, øst for Elverum sentrum.

Blindet og dyttet

Operasjonsleder Arne Norevik ved Innlandet politidistrikt opplyser det er en kvinne i begynnelsen av 60-åra som ble ranet av to menn, trolig i 20-åra.

Ranet ble gjennomført ved at den ene av de to gjerningsmennene holdt kvinnen for øynene. Den andre dyttet henne over ende.

Deretter ble hun fratatt flere gjenstander. Hva gjerningsmennene fikk med seg, har politiet så langt ikke gått ut med.

– De to unge mennene var kledd i mørke klær og hadde utenlandsk utseende. Vi jobber ut fra at ranerne hadde utenlandsk opprinnelse, sier operasjonslederen til Østlendingen.

Ønsker tips fra publikum

Ranet fant sted ved 12-tiden. Politiet opplyser at de ønsker tips fra alle som har befunnet seg i det aktuelle området i tidsrommet både før og etter ranet fant sted, i et skogsområde øst for Elverum.

Politiet har i den forbindelse opprettet en tipstelefon: 934 46 085.

– Fornærmede er en kvinne i begynnelsen av 60-åra. Da ranet fant sted hadde hun på seg en lys blå fleecejakke og en rosa trøye, sier innsatsleder Fredrik Thompson ved Elverum politistasjon.

Han går ut med et signalement også av kvinnen, for om mulig å hjelpe personer som har vært i området til å huske kvinnens bevegelser.

– Vi oppfordrer alle som har vært i det aktuelle området, fra klokken 11.00 til 14.00 om å ta kontakt med politiet, dersom de har gjort observasjoner de mener kan være av interesse for saken, sier Thompson.

Fysisk uskadet

Politiet har startet søk etter gjerningsmennene, men så langt er ingen pågrepet i saken.

Kvinnen som ble ranet kom fysisk uskadet fra ranet, men er naturlig nok noe oppskaket.

Hun har det etter forholdene bra.

Ukjente gjerningsmenn

– Har dere noen idé om hvem gjerningsmennene er?

– Nei. Så langt har vi ikke det. Vi er i en situasjon hvor vi er helt avhengige av vitneobservasjoner og tips fra publikum. Til tross for at ranet skjedde i et skogsområde, er det mye trafikk i området nå, blant annet bærplukkere og turgåere, sier Thompson.

Så langt har ikke politiet fått mange tips i saken.

– Fikk ranerne med seg store verdier?

– Det er store verdier for den det gjelder. Gjenstander med stor affeksjonsverdi ble borte. Hvor store verdier i kroner og øre, ranerne fikk med seg, kan vi så langt ikke si noe om, svarer innsatslederen.

Etterforskningen fortsetter

– Har dere sikret spor etter ranerne, eksempelvis DNA?

– Ingen kommentar. Det er informasjon som vi ikke går ut med på det nåværende tidspunkt, svarer Thompson.

Han sier videre at etterforskningen av ranet nå pågår for fullt.

– Vi skal blant annet gjennomføre flere avhør. Så langt er det mest taktisk etterforskningsarbeide som må gjøres, sier Thompson til Østlendingen.