Magne (48) vil gjenreise Elverum KrF

NYTT LIV: Magne Berg har nylig flyttet fra Kristiansund til Elverum. Nå vil han blåse nytt liv i Elverum KrF. (Foto: Bjørn-Frode Løvlund)

NYTT LIV: Magne Berg har nylig flyttet fra Kristiansund til Elverum. Nå vil han blåse nytt liv i Elverum KrF. (Foto: Bjørn-Frode Løvlund)

Artikkelen er over 1 år gammel

– En by uten et KrF-lag er helt fremmed for meg. Nå blåser vi liv i Elverum KrF igjen, sier Magne Berg (48), som kom flyttende fra Kristiansund til Elverum rett før jul.

DEL

I Kristiansund satt Berg i kommunestyret for KrF. Han måtte søke om fritak fra kommunestyreplassen i kystbyen i fjor høst på grunn av flyttingen til Hedmark, der kona skulle jobbe hos Frelsesarmeen i Elverum, og han skulle begynne som kommunalsjef for oppvekst og kultur i Åsnes.

Nå er han blitt utfordret av fylkessekretæren i Hedmark KrF om å få i gang et lokallag i Elverum igjen.

Per Kristian Hammer satt i kommunestyret for KrF i Elverum i fire perioder fra 1995 til 2011, og han var bare 20 stemmer fra å bli valgt inn i kommunestyret igjen i 2011. I 2015 var aktivitetsnivået i Elverum KrF på bunn, og partiet klarte ikke å stille liste til kommunevalget det året.

Siden har det vært lite å høre fra KrF i Elverum, og det akter Berg å gjøre noe med på tross av et vanskelig utgangspunkt.

– Jeg har fått medlemslista fra fylkessekretæren, og vi har nok bare rundt 20 medlemmer i Elverum. Nå skal vi ha et kombinert årsmøte/informasjonsmøte 27. februar i håp om å få nedsatt et interimsstyre. Jeg stiller meg til disposisjon som leder, om det er ønskelig, sier Berg. Han håper interessen er stor nok til at KrF kan stille liste i Elverum igjen ved kommunevalget i 2019.

– Jeg har jo gjort meg noen tanker om hvorfor oppslutningen om KrF er så laber for tiden. Det kan være at vi kommuniserer for dårlig med velgerne. Det går an å jobbe for kristne verdier og kristen kulturarv uten å bruke en kristen språkdrakt og legge alle møter til bedehus og lignende. Jeg mener vi må nå ut med politikken vår på en mer folkelig måte på steder der vi møter flere folk, sier Berg, som er klar til å ta fatt på jobben med å gjenreise KrF i Elverum.

– Det krever hardt arbeid, men jeg er villig til å stå på, fastslår Berg.

Artikkeltags