Med seg på scenen hadde han et stjernelag av musikere som sømløst fusjonerte jazz, folkemusikk og klassisk samtidsmusikk med regnskogens utfordringer og klimapolitikk.

Sigurd Hole er klimaaktivist og internasjonalt anerkjent for sitt engasjement for natur og miljø, fra tematikk på album til CO₂-vennlig turnering. Bestillingsverket «Roraima» er selvfølgelig intet unntak.

Ifølge plateselskapet Elvesang er «Roraima, i tillegg til å være en egenartet, nytenkende og betakende vakker musikalsk reise gjennom regnskogen, ikke bare en invitasjon til refleksjon rundt menneskehetens rolle som del av en større helhet, men også et engasjerende talerør for nye ideer. Verket blir med dette et særdeles vellykket eksempel på hvordan sterk kunst kan forene økologi, vitenskap og filosofi i en innpakning som både vekker individets nysgjerrighet og pirrer den offentlige samtalen.

Hole har slippkonsert for «Roraima» i Hamar kulturhus fredag 18. februar. Etterpå legger han og bandet ut på en liten norgesturné for å feire albumslippet.

– Man kan vel si at dette har blitt et slags filosofisk fundament som jeg bygger mange av mine kunstneriske ideer ut fra. Det ble en unik opplevelse å skape nettopp dette verket i en verden som plutselig virket veldig utrygg og skremmende. Musikken og komponeringen ble et rom jeg kunne gå inn, en slags fantasiverden hvor jeg selv styrte narrativet og hvor jeg kunne fortape meg i lyden av regnskogen og på en måte som holdt pandemien litt på avstand, sier han.