(Hamar Dagblad)

Det er ikke lenge siden Hamars Elise Dalby Grønnesby gjorde en flott figur i Miss Universe-finalen i Miami. Nå er allerede jakten på neste års finalist i gang, og Fatimah Ghadan er i semifinalene.

Modellønske

– Jeg kjenner faktisk Elise og syntes hun gjorde en god figur. Nå er det min tur, for drømmen er å bli modell og/eller skuespiller, sier 17 åringen.

Hun meldte seg på konkurransen selv, og mottok bekreftelse i januar om at hun er med videre i konkurransen, som en av 35 jenter.

– Nå venter det mye hard jobbing, for konkurransen handler ikke bare om ytre skjønnhet. En må også ha et flott indre. Det må selges gjennom blogger og sponsorsalg.

– Hvordan skal du framheve deg her?

– Jeg er opptatt av at folk rundt meg har det bra, at mennesker våger å være seg selv og at man er tilfreds med den man er, svarer Fatimah kontant.

Reiselivsstudent

Til daglig studerer hun reiseliv og jobber både ved morens frisørsalong og på Peppes Pizza.

– Jeg er glad i å reise og møte andre mennesker.

Hun er født i Iran og kom til Norge som sjuåring. I mange år bodde familien, som består av mamma, pappa, Fatimah og to søstre (Fatimah er i midten aldersmessig), i Drammen før de flyttet til Hamar i 2008.

– Jeg stortrives med å bo i Hamar og liker meg godt her. Her har jeg mange gode venner, forteller 17-åringen.

– Hva tenker du om Miss Universe-deltakelsen?

– Det er en stor sjanse for meg, til å vise meg litt fram. Ellers skal jeg prøve å ha det mest mulig moro ved være med på dette eventyret.

I slutten av juni avvikles finalen hvor det blir bestemt om Fatimah blir med videre til den internasjonale finalen som representant for Norge.