(Hamar Dagblad)

– En innertier å få han til Hamar, sier Oddvar Hemsøe i Lutefiskfestivalen og Tina Rørvik hos Gravdahl bokhandel entusiastisk.

De går nemlig sammen om bokkveld-arrangementet, som skjer torsdag 1. november, når Lutefiskfestivalen er i gang.

Timingen er god, for en uke i forkant gir Hjeltnes ut boken «Øl og brygg i bygd og by».

– Hjeltnes har stor interesse for øl og ølbrygging, og har reist rundt og besøkt mikrobryggere i landet for å forstå ølrevolusjonen som skjer i Norge. I boka presenterer han bryggerier og de entusiastiske folkene bak ølet, forteller Hemsøe.

Gravdahl og Lutefiskfestivalen gjør litt ekstra ut av denne bokkvelden. for det lokale bryggeriet Talas er invitert. De vil selge festivalens offisielle lutefiskøl til de som kommer.

– Hjeltnes er en profilert person også når det kommer til mat, og kanskje særlig sjømat. Og i og med at lutefisk er på agendaen, så vil jeg utfordre Hjeltnes til å snakke litt om fisk og drikke til fiskemåltider, varsler Hemsøe.

Lutefiskfestivalen har som tradisjon å arrangere bokkvelder. De har to ganger hatt besøk av Jahn Otto Johansen samt Hilde Hummelvoll, Håvard Lillebo og Eivind Hellstrøm.

Rørvik gleder seg til å få øl- og lutefiskentusiaster inn i bokhandelens lokaler i november:

– For oss er dette et flott samarbeid som vi har tro på. Som bokhandel må vi belage oss på at vi går sammen med flere av arrangementene som skjer i byen. For å oppnå ting alene er som kjent vanskelig.