(Hamar Dagblad)

– Moderne mennesker ferierer hele året, så allerede nå så vil vi sikre oss at folk setter av langhelgen 4. – 7. november i kalenderen, forteller daglig leder for Lutefiskfestivalen, Oddvar Hemsøe.

Byr på overraskelser

Han er rekordtidlig ute med festivaldato, og jammen begynner også mange av de kulturelle opplevelsene som skal lokke folk til festivalen allerede å komme på plass, selv om Hemsøe lover flere overraskelser jo nærmere festivalen vi kommer.

– I samarbeid med flinke folk blir det mer kulturelle opplevelser rundt årets festival, sier en tilfreds Hemsøe.

Allerede nå er det klart at Hamar-fotografen Arnfinn Johansen og Lofoten-fotografen Anders Finseland skal ha en utstilling i samarbeid med kunstforeningen i byen. Den blir stående under festivalen og totalt i 14 dager. Her blir det et eget opplegg rundt bildene på torsdagen under Lutefiskfestivalen.

Fredag 6. november skal det lokale konsertarrangørselskapet Venues sørge at festivalens deltakere og andre skal få oppleve Silje Nergaard på hjemmebane. Nærmere bestemt på Gregers.

– Hun vil skape en fin ramme rundt festivalen, selv om dette er en konsert som er åpen for alle, sier Espen Røhne fra Venues.

Og lørdagen sørger Hamar Bluesklubb for at det blir skikkelig trøkk på kvelden med den legendariske bluesmusikeren Sven Zetterberg.

– Det blir ikke bedre enn dette! sier Roger Myhre og Terje Halvorsen fra Hamar Bluesklubb.

– I tillegg har Jahn Otto Johansen lovet å komme tilbake til festivalen. Han har blitt et fast innslag. Også må vi få til et eller annet på Atlungstad Brenneri under festivalen, skyter Hemsøe inn.

Nye spisesteder

Det er hyppig endringer i byens serveringssteder. Da festivalen startet opp for fire år siden var det aktivitet på Pepperkværna, Victoriahaven og Stallgården.

– Akkurat nå er det litt uavklart rundt Stallgården og de andre stedene har jo forsvunnet. Men, vi har med oss Hamarstua, Schwenckes Vinkjeller og nykommer Kolonihagen i Hamar, i tillegg til Simenstad i Ringsaker, Bryhni Søndre i Stange og Kilde Gjestgiveri i Løten.

– Ellers jobber vi med å få inn flere spisesteder fram til festivalen starter opp. Også noen utenfor regionen vår, røper Hemsøe.