(Hamar Dagblad)

Ole Edvard Antonsens «Desemberstemninger»-turné er Didrik Solli-Tangens favorittid.

– Jeg trives med han på og utenfor scenen. Han er en veldig all right fyr å være med, og det er viktig når vi har 8.500 kilometer sammen i bilen, sier Didrik og smiler.

Likte stemmen

I fjor, i det sjuende året av «Desemberstemninger», var det Elisabeth «Bettan» Andreassen som var damevokalen på turneen. Nå er det byttet ut med unge Stine Hole Ulla.

– Utrolig stas å få være med. Jeg har ikke sunget nord for Steinkjer, og forhåpentligvis får jeg oppleve nordlys, selv om vi er vant med nordlyset hjemme på Sunnmøre. Også er jeg veldig spent på hva som møter meg der ute, sier Stine.

Hun vant «Norske talenter» i 2012 og er i startgropa for det som mange spår vil bli en stor sangkarriere.

Da Ole Edvard Antonsen hørte stemmen hennes, var i alle fall han solgt.

– Stine er jo en flott, ung dame som slynger vanvittig bra, med klassisk bakgrunn og en allsidighet som passer veldig godt inn i konsertene våre, sier Ole Edvard.

Kyssesyken

Det hele starter med fire dager med preproduksjon i Bø i Vesterålen. Fire dager hvor alt rundt turneen og konsertene skal spikres. Deretter skal de gjennom 35 spillesteder, med premiere i Finnsnes kirke 22. november. Først 22. desember, når lysene slukkes i Østenstad kirke i Vettre, kan de tre ta seg juleferie.

– Det gir så mye energi å være med på dette. Vi kjører rundt i flotte biler, samles til koselige måltider og gleder oss til hver konsert. Når det hele er over så er man sliten på en god måte, og man er klar for å feire jul, sier Didrik.

I fjor ble det dramatikk. Didrik trodde han hadde blitt rammet av influensa, men formen ble bare verre og verre.

Ole Edvard beordret en gråtende Didrik om å reise hjem fra turneen etter en konsert i Alta.

– Jeg så noe var galt. Han så ut som han hadde gått ti runder med Mike Tyson og var lagt fra den gode gamle Didrik. Jeg sa: «Ikke tenk på turneen. Reis hjem og legg deg under dyna. Vi skal klare oss».

Det viste seg at han hadde kyssesyken, og han ble sengeliggende mens Ole Edvard og Bettan reiste videre.

– I år virker du å være pigg som aldri før, sier Ole Edvard og knakker tre ganger i bordet.

– Ja, jeg har det lille ekstra overskuddet, for jeg har ikke hatt «Skal vi danse» hengende over meg. Og nå gleder meg til å gjøre det jeg liker aller best: Å opptre foran andre.

Spesielt i Vang

Lokalt blir det som vanlig konsert i Vang kirke. I år skjer det søndag 11. desember.

– Vang kirke er spesiell, og jeg sier ikke det fordi jeg har vokst opp rett i nærheten. Kirken der er et stort, flott rom og med usedvanlig god akustikk. Det er noe med størrelsen på rommet og den stemningen som vi alltid har opplevd der, sier Ole Edvard.

– Så hva blir repertoaret?

– Jeg skal i alle fall synge «Det hev ei rose sprunget», sier Stine.

– Selvfølgelig kommer vi ikke unna julesangene. Vi kommer ikke utenom «O helga natt» og avslutning med «Deilig er jorden». Og mange vil høre min låt «Vidda», sier Ole Edvard.

– Vi forsøker liksom å finne opp jula på nytt, hvert år. Så rundt halvparten byttes ut med ny musikk som skal sette folk i høytidsstemning.

I år skal de tre artistene blogge mens de reiser gjennom landet, på Facebook og på nettsiden Desemberstemninger.no.