(Hamar Dagblad)

– Se hit! Se hit! Flooott!

Den profesjonelle Hamar-fotografen Frank Holm fotograferer de tre unge utøverne Maja Narum Syversen, Maja Martinsen Stensby og Henrik Kvarstad fra Hamar skiklubb. Bildene tas for å promotere en helt spesiell skidag i CC-parken.

Skiglede

– Vi skal arrangere en skidag – en dag for å fremme aktivitet i byen og skiglede. Derfor våger vi å håpe på en skikkelig folkefest 7. mars! sier CC Stadions senterleder, Nina Utkilen.

Da ideen ble unnfanget ville hun straks kontakt ta kontakt med en lokal skiklubb:

– Valget falt på Hamar skiklubb, som er en aktiv og veldrevet skiklubb. Og heldigvis tente de på ideen vår med en gang, sier Utkilen.

Da avisa svinger innom fotoseansen er hun og Hamar skiklubbs Kjetil Kjærnes i gang med å legge planer.

– Det er jo perfekt å få til en aktivitet her, midt inne i byen.Vi må lage en rundløype som er utfordrende, med litt morsomme elementer. Helinger og småkuler, små hopp eller noe sånt. Også må vi ha noen småstafetter og andre leker slik at vi holder deltakerne i aktivitet. Som du skjønner, vi er på idéstadiet, sier Kjærnes og titter rundt seg.

Populær skicross

Ideen er som følger: Inviter alle barn og voksne i regionen til en ski- og aktivitetsdag i parken på CC Stadion. Lag løyper, lei inn en speaker, kjør musikk og del ut premier til barna. Server mat og drikke.

– Vi har kjørt skicrossarrangementer på tirsdager ved Gubbestua på Hedmarkstoppen, og skal ha arrangementer i hele februar. Der har vi hatt oppimot 170 påmeldte. Det bør kunne bli mange flere med et sentrumsarrangement, sier Kjærnes.