Rekordår for Åmot kino - hver innbygger så nesten tre filmer

REKORDÅR: Kinosjef Yngve Sekkelsten kan se tilbake på 2016 som et rekordår.

REKORDÅR: Kinosjef Yngve Sekkelsten kan se tilbake på 2016 som et rekordår. Foto:

Flere store norske filmer gjorde at 2016 ble et rekordår for Åmot kino.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Med «Kongens nei» på topp kronet filmen om andre verdenskrig et rekordår for kinoen på Rena.

Hele fire norske filmer er på topp over statistikken. Kinoen hadde 13.130 besøkende, noe som ga 16 prosent økning i forhold til gjennomsnittsbesøket.

- «Kongens nei» er det mest sette filmen ved Åmot kino gjennom alle tider. Totalbesøket tilsvarer en besøksprosent på cirka 2,9. Det vil si at hver innbygger i Åmot kommune nesten har vært på kino tre ganger i løpet av året, sier en entusiastisk Yngve Sekkelsten, som er kinosjef.

Resultatet for 2016 ble seks prosent økning fra rekordåret 2015.

Etter «Kongens nei» fulgte «Birkebeinerne» og «Børning 2».

- Som kinosjef, skal jeg ikke nekte for at jeg er opptatt av statistikk. 2015 var også et toppår, og jeg var veldig spent på om vi skulle klare å gå forbi – noe vi gjorde med god margin. Det som var spesielt med kinoåret 2016, var de gode tallene for vårhalvåret. Dette skyldtes først og fremst «Birkebeinerne», men også «Et helt halvt år, «The Revenant» og «Solan og Ludvig». Allikevel, det skal mye til for å slå en filmhøst som denne med «Kongens nei», «Børning 2» og «Snekker Andersen», sier Sekkelsten.

Filmen «Birkebeinerne» var spesiell for Rena med all historien rundt nettopp det temaet. Sekkelsten hadde ikke midler til en storstilt promotering, men fikk hjelp fra andre hold.

– Åmot kino har ikke så mye ressurser å benytte til ekstra PR. Når det gjelder denne filmen, fikk vi imidlertid god hjelp av Birken (Birkebeinerrittet). De gikk ut med PR på sine nettsider, og i deltakeravisen, avslutter han.

Artikkeltags