Unge rydder gamle stier

ALLE ER MED: 17 elever fra Osen oppvekstsenter sammen med Frivillihetssentralen og Osen historielag har skiltet stier og bygd klopper over de bløteste områdene på Natur- og kulturleden i Åmot.

ALLE ER MED: 17 elever fra Osen oppvekstsenter sammen med Frivillihetssentralen og Osen historielag har skiltet stier og bygd klopper over de bløteste områdene på Natur- og kulturleden i Åmot. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Ungene er med når den gamle Rideveg fra Rena til Osen skal ryddes og holdes vedlike.

DEL

Gjennom mange hundre år ble Pilegrimsleden og Gammel Rideveg fra Rena til Osen brukt. Lokalbefolkningen, reisende og pilegrimer holdt tråkket oppe.

Den rundt 40 kilometer lange leden, såkalt Natur- og kulturleden, følger stier og gamle vegfar. Den ble ryddet, skiltet og satt i stand gjennom et større prosjekt da Forsvaret etablerte seg i Åmot. Osen oppvekstsenter deltok i det arbeidet i 2008.

Nå er det på tide med en ny rufs. Frivillighetssentralen i Åmot kommune tok i sommer initiativet til å få i gang en gjennomgang av ledene og få satt i gang vedlikeholdsarbeid. Pilegrimsleden er gjennomgått, ryddet og merket. Nå er arbeidet i gang med Natur- og kulturleden fra Flåtestøa til Osnesset.

Dette gjøres i samarbeid med Osen historielag og Osen oppvekstsenter. Alle de 17 elevene, representanter fra Frivillighetssentralen og historielaget har hengt opp nye og flere skilt, og laget nye klopper over de bløteste myrområdene i forrige uke.

– Regnet øste ned, men elevene var godt kledd, og hadde upåklagelig arbeidsinnsats. Her samarbeidet store og små om alle de ulike oppgavene. Det ble saget, hamret, løftet og hjulpet til. Alt under kyndig veiledning av Finn Nygård og Eduardas Adynec fra Frivilligetssentralen, og Arne Tangen fra Osen historielag. Disse stilte også opp med nødvendig verktøy og materialer, forteller Berit Stormoen.

Etter endt arbeidsinnsats stilte Arne Tangen med «takkekaker» tilberedt på gammeldags vedfyrt takke, og egenprodusert trollkrem til dessert, til stor fornøyelse for det unge arbeidslaget.

LES OGSÅ:

Artikkeltags