Sommer'n kom på skinner

PÅ STASJONEN: Barna synger Sommer'n går på skinner på Rena stasjon.

PÅ STASJONEN: Barna synger Sommer'n går på skinner på Rena stasjon. Foto:

Endelig kjørte Sommertoget, gult og blomstret inn på Rena stasjon. Det går et sug over perrongen. Spente unger og kry voksne vinket og koste seg.

DEL

Da paraden skulle gå med et feiende korps gjennom Tollef Kildes gate og bort til stasjonen, bøttet regnet ned. Men det var ikke én sur mine å se. Bare noen skuldre som trakk seg litt opp i nakken. Og et blidt menneske som delte ut regnponsjoer. Korpset spilte opp, og marsjerte taktfast mellom Renadagenes boder. Her var det blomsterkranser og Mormor og de åtte ungene, fiolinspillere og kakebakere. Alle ville være med.

Nede på stasjonen satte kulturskolen seg til. De skulle spille under låta til Carl Henrik Wahl, du vet den sommerlige «Sommer'n går på skinner». Et herlig barnekor rigget seg opp. Mormor og de åtte ungene hadde funnet seg plass på lastebilen. Oppe i vinduene viftet det flagg, Og birkebeinerne sto klare for å storme perrongen.

Det tettet seg til med folk. «Flere enn på 17. mai" var det flere som mente. Til og med oppe på gangbrua var det fullt. Og så kom toget. Og skyene trakk seg unna. Sommer'n kom på skinner.

Deretter var NRKs sending i gang, og alle gjorde som de skulle. Rena som mange kjører forbi, hadde en hel ettermiddag og kveld på statskanalen.

(Foto: Cathrine Loraas Møystad)

Artikkeltags