(Hamar Dagblad)

Teater Innlandet har presentert sitt vårprogram. Størst forventninger knyttes til et nytt drama, signert manusforfatter Mikkel Bugge og regissør Gard B. Eidsvold.

Mening og håpløshet

Duoen gjorde stor suksess med forestillingen «Inntrengerne» høsten 2014. Denne gangen skal skuespillerne Marit Synnøve Berg, Rebekka Nystabakk, Randolf Walderhaug og Tom Styve skildre livene til fire nordmenn som jobber med ulik form for bistand i et urolig afrikansk land i stykket «Fire forsøk på å gjøre en forskjell».

- Etter å ha laget «Inntrengerne» begynte vi å se på andre måter hvor Norge er aktiv i utlandet. Vi har snakket med eksperter, intervjuet bistandsarbeidere og reist til Afrika for å oppleve spennet mellom det trygge Norge og «det utrygge». Dette blir et kammerdrama med fire karakterer, med intriger og komikk, varsler Bugge.

– Vi har forsøkt å gjøre dette morsomt, interessant og viktig på samme tid. Hjemme i Norge så framstilles bistandsindustrien veldig tabloid. man går litt tendensiøst inn i det store bildet. Dette handler mer om enkeltmennesker som søker etter å gjøre en forskjell. De har et engasjement for at verden skal se bedre ut. Men: Det har store kostnader: Både for dem selv og enkeltmenneskene de møter. Der man finner mening så finner man også mye håpløshet.

To repriser

Her er flere Teater Innlandet-oppsettinger og co-produksjoner.

«Tornerose» har urpremiere 2. mars i Hamar kulturhus, og reiser på turné i Innlandet mellom 2. og 25. mars.

Her skal man lage en «spektakulær og annerledes» tolkning av det klassiske eventyret. Musikk, bevegelse, dokker og 80-tallsestetikk skal prege denne familieforestillingen.

Co-produksjon med Jammy Voo Theatre Company g Exeter Northcott Theatre. Regi: Yngvild Aspeli.

«Dikterhøvdingen» blir satt opp igjen. Forestillingen, som viser historien om Bjørnstjerne Bjørnson, skal nok en gang ut på turné mellom 21. april og 21. mai.

«DUS – Den Unge Scene» er et landsdekkende ungdomsteaterprosjekt, med unge skuespillere fra Stange kulturskole, Henrik Wergelands Minne, dramalinja ved Hadeland videregående skole, Hamar Teaters ungdomsgruppe, Prosjektteatret og Ringsaker kulturskole. Her skal man presentere forestillinger under en festival i Hamar kulturhus, helgen 24. og 26. mars.

«Skogsmatrosen» er en dramatisering av Jon Michelets kritikerroste roman, «En sjøens helt – Skogsmatrosen».

Stykket handler om 18-åringen Halvor fra Rena som drar til sjøs som krigsseiler.

Med John Nyutstumo og Espen Mauno. Teatersjef Janne Langaas har selv regien i dette stykket. Premiere 29. april, og turné fram til 24. mai

«Babytriller» tas fram igjen. Dette er et stykke rettet mot babyer. En interaktiv opplevelse med lyder og dans, underlige rundinger og spennende klang. Med danserne Hanne Frostad Håkonsen og Loan Hå. Turnépremiere 29. mai. Turnerer fram til 21. juni.

Det blir også gjestespill i Hamar på Teater Innlandet Scene. I mai kommer Teater Manu og Trond Viggo Torgersens «Jonas og kroppen».