Kamp om godbitene på Hoffermessa

KORT: – Kampene om kortene er hard, sier Bjørn Vidar Sletten, som venter hard kamp om godbitene under Hoffermessa.

KORT: – Kampene om kortene er hard, sier Bjørn Vidar Sletten, som venter hard kamp om godbitene under Hoffermessa. Foto:

En god time før dørene åpnes for den femte Hoffermessa i helga, vil de ivrigste samlerne være på plass i køen. Ikke tålmodige, tvert imot. Og det er i hovedsak kortjegerne som kjemper om plassene fremst i køen.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Skal man sikre seg godbitene, må man være tidlig ute. For godbitene blir raskt revet bort. Og det er mange godbiter både av kort og andre ting. Mannen bak Hoffermessa, Bjørn Vidar Sletten, har samlet 17 utstillere og selgere på Hof samfunnshus. I tillegg skal han selv ha åpent i Meierigården, som er full av spennende samlerobjekter.

Kommer 500 personer

Sletten regner med at det kommer 500 personer i løpet av de to dagene. Lørdag er den store dagen. Da blir det trangt både i Meierigården og på samfunnshuset.

– Det er samlere på alt. Det er nesten utrolig hva folk samler på. Det byttes og kjøpes og selges. Små ugler skal visstnok være veldig ettertraktet nå. Reklamekulepenner, patroner, sykkelmerker, kort, plater og reklameskilter er veldig ettertraktete varer. I helga kommer en mann fra Fredrikstad som er stor på reklameskilter. Det blir et nytt og spennende innslag på messa, sier Bjørn Vidar Sletten.

Han forteller videre at det nå er mindre interesse for bondeantikviteter, noe som tidligere har vært det virkelig store. På en slik messe er folk mest interessert i mindre ting som man lett kan ta med seg.

Med rundt 500 handlere, og en del som vil se folkelivet på en slik messe, blir det to livate dager på Hof samfunnshus.

Eneste vintermessen

Hoffermessa er nå den eneste vintermessen i Solør, og den trekker folk fra hele Østlandet. Utstillere og selgere er det fra Hamar til Fredrikstad, Kjøpere kommer det fra alle kanter. Mange av dem er lokale.

– Det er såpass stor interesse for en slik vintermesse at jeg velger å kjøre den over to dager. Pågangen fra utstillere og selgere er veldig bra. Vi må si dessverre nei til flere som henvender seg for å være med på grunn av at hele plassen på samfunnshuset nå er fylt opp, sier Bjørn Vidar Sletten.

Artikkeltags