Mye skjer i biblioteket – og barneavdelingen rustes opp

RUSTER OPP: – Det blir en opprusting her i denne avdelingen.  Det gleder vi oss veldig til å få gjort, sier Marit Rudshagen i Åsnes-biblioteket. Barneavdelingen er avdelinmgen med størst utlån nå.

RUSTER OPP: – Det blir en opprusting her i denne avdelingen. Det gleder vi oss veldig til å få gjort, sier Marit Rudshagen i Åsnes-biblioteket. Barneavdelingen er avdelinmgen med størst utlån nå. Foto:

Et tett og spennende program venter ut over vinter og vår ved Åsnes-biblioteket. Og man har fått 80.000 kroner fra Nasjonalbiblioteket til å gjøre nødvendige løft.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Det betyr at barneavdelingen skal få et løft med blant annet flere sitteplasser.

– Det er i den gruppen vi har vekst nå. Besøket ellers er stabilt bra, men med en liten nedgang blant voksne brukere. Da er det ekstra hyggelig at det går rette vegen blant de unge. Og da er det veldig fint å ha muligheten til å gjøre et løft for barneavdelingen vår. Sju av de 10 mest utlånte bøkene i 2016 var barnebøker, sier Marit Rudshagen. Pengene fra Nasjonalbiblioteket kom som en skikkelig julegave i den sammenheng.

Blant spennende arrangementer framover er å lage et uformelt treffpunkt for dem som har flyttet til kommunen, ikke bare utenlandske, men også for folk som kommer fra andre kanter av Norge. Det kan bli et løft for innflyttere som ennå ikke har fått et nettverk i Åsnes.

Det blir fortsatt utstillinger, og man ønsker seg nye utstillere til å fylle opp utstillingsavdelingen. Der står det for øvrig en gammel kanon som Flisa Rotary eier.

Det skjer i hele tatt mye framover, og det starter alt onsdag til uka. Da blir det informasjon om kunsten soppfarging. Onsdagen etter det igjen skal Marit Rudshagen og May Eierholen fortelle om bøker de selv har lest og vil anbefale brukerne. «Hålke» av Helene Uri er en av bøkene som blir presentert. «Biter av lykke» av Anne Ch. Østby handler om en dame på 60 pluss som blir invitert til Fiji-øyene av en norsk kvinne som eier en kakaoplantasje.

Mandag til uka starter leksehjelp for barn, ungdom og voksne.

– Vi er så heldige å få hjelp av fem damer, alle tidligere lærere, som stiller opp og hjelper til med lekser. Det pleier å komme fem – til 10 ungdommer til disse samlingene, forteller Marit Rudshagen i Åsnes-biblioteket.

Artikkeltags